Στην Κύπρο για «έλεγχο ζημιών» ο Νίκος Δένδιας, μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Must Read

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μία μέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις.

Σκοπός του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού είναι, αφενός, να γίνει ο αναγκαίος συντονισμός ενεργειών και δράσεων των δύο χωρών εν όψει της Συνόδου και της συζήτησης για τις σχέσεις Ε.Ε. – Άγκυρας και αφετέρου, να «μαζέψει» τις εύλογες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Μεγαλόνησο εξαιτίας της πολιτικής της Ελλάδας να εγκαταλείψει την Κύπρο μόνη της, απέναντι σε όλους τους… εταίρους.

Και αυτό από τη στιγμή που η χώρα μας ουσιαστικά σύρεται σε έναν άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και δεν δείχνει να επιμένει στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας, παρότι αυτή συνεχίζει απρόσκοπτα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος επιμένει ότι οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί έναντι της Τουρκίας, για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ, πρέπει να ενεργοποιηθούν, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπλόκαρε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφαση για κυρώσεις έναντι της Λευκορωσίας, καθώς θεωρούσε -και σωστά- πως ό,τι ισχύει για την Τουρκία θα πρέπει να ισχύσει και για τη Λευκορωσία.

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση (το απόγευμα) με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ οι δύο υπουργοί θα παρακαθήσουν στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This