Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κάνει λόγο το ΝΑΤΟ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε προ ολίγου το ΝΑΤΟ, μέσα από το επίσημο site του. 

H εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει πως, νωρίτερα το πρωί, οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών ήρθαν σε συμφωνία για το πως θα αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή, με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, να δηλώνει πως οι τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και επετεύχθη συμφωνία για δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης.

«Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο κρίσιμοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ