Το…σακάκι του Αλέξη Τσίπρα, το dress code της Βουλής και ο σχολιασμός από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ

Must Read

Οι ενδυματολογικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στάθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορμή για σχολιασμό από αρκετούς βουλευτές της Βουλής και κυρίως από τον Σπήλιο Λιβανό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, λίγο μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σπήλιος Λιβανός επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το…περιβόητο dress code στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «εκδρομική περιβολή». Μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά αργότερα έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «ο εκδρομικός κύριος Τσίπρας».

Τι είναι αυτό που φορούσε ο Αλέξης Τσίπρας και προκάλεσε αυτή την αντίδραση στους βουλευτές; Το ντύσιμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το δίχως άλλο αρκετά χαλαρό, καθώς φορούσε μεν σακάκι, ωστόσο το είχε συνδυάσει με μπεζ παντελόνι και σπορ παπούτσια.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον κ. Λιβανό υπερβολικό, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αξιοπρεπώς ενδεδυμένος. Αλλοι πάλι σχολίασαν ότι τα καφέ sneakers με τη λευκή σόλα αρμόζουν περισσότερο σε μια κυριακάτικη βόλτα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσφατη casual εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επίσημη και με το παραπάνω συγκριτικά με ντυσίματα…παραλίας που επιλέγουν συχνά πυκνά βουλευτές από το κόμμα του και όχι μόνο.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τη διολίσθηση του dress code της Βουλής. Βέβαια, οι τραγικές στιλιστικές επιλογές δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν του «ανώριμου» ΣΥΡΙΖΑ του 2015, καθώς υπάρχουν και οι σημερινοί… αντικομφορμιστές που συνεχίζουν τις ακατάλληλες ενδυματολογικές επιλογές, απαξιώνοντας τον ναό της δημοκρατίας.

Οι πιο προκλητικοί είναι χωρίς δεύτερη σκέψη οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, όπως και ο ίδιος άλλωστε ο Γιάνης Βαρουφάκης, οι οποίοι στο όνομα του δήθεν ριζοσπαστισμού και του δήθεν αυθορμητισμού παριστάνουν τους επαναστάτες στη Βουλή, φορώντας πότε δερμάτινα τζάκετ, πότε ξεβαμμένα τζιν, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον να εμφανίζονται με κολλητά ημιδιάφανα -και συνήθως ασιδέρωτα- Τ-shirts, αδιαφορώντας όχι μόνο για το κοινοβουλευτικό dress code, αλλά και για τις επιταγές ευπρέπειας που ισχύουν για οποιαδήποτε εργασιακό χώρο.

Την ίδια ώρα, βουλευτίνες και υπουργοί έχουν προκαλέσει, όχι για την απουσία ευπρέπειάς τους, αλλά επειδή εμφανίστηκαν στη Βουλή με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ. Ειδικότερα, «γαλάζια» βουλευτής εθεάθη την περασμένη εβδομάδα με τσάντα πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ εκατοντάδες ευρώ -όσο ένας μέσος μισθός- κόστιζε μόνο η… ζώνη γνωστού ιταλικού οίκου που φορούσε.

Οι παραπάνω, μάλιστα, εμφανίσεις σχολιάστηκαν αρνητικά και από βουλευτές στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, καθώς θεωρήθηκαν εκτός τόπου και χρόνου. Σε καμία περίπτωση, πάντως ,δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί ανάμεσα στους «300» που ποσώς ενδιαφέρονται για τη διπλή κρίση, τόσο υγειονομική όσο και οικονομική, προκαλώντας με τις πανάκριβες αλλά και εξεζητημένες επιλογές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This