«Πάγος» για τον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και «σπόντα» για νέα μέτρα (video)

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη

Must Read

«Φρένο» στα παρακάλια του πρωθυπουργού για την συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, έβαλε ο Σαρλ Μισέλ γιατί προέχει η Κλιματική αλλαγή και το Brexit.

Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μπει και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη, κι εκείνος απάντησε ότι θα συζητηθεί αύριο. Μάλιστα, αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την πανδημία που λαμβάνουν χώρες της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά μέτρα:

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως, η επικαιρότητα μας υποχρεωνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί. Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

«Θα συζητηθεί αύριο»

Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=ynLo7xnO3J0

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This