Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στις τουρκικές υστερίες: «Σπασμωδικές κινήσεις και εξωφρενικοί ισχυρισμοί»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η Τουρκία κοινός παρονομαστής των προβλημάτων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου

Απαντώντας στο τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο εξαπέλυσε… υστερική επίθεση στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς την «δημιουργό των προβλημάτων» και λέγοντας ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε τάφο μεταναστών και ακολουθεί επεκτατικές πολιτικές», ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς έκανε λόγο για «σπασμωδικές αντιδράσεις» της Τουρκίας.

«Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας εκπρόσωπος.

Για να συνεχίσει, σχολιάζοντας την απίστευτη αναφορά των Τούρκων ότι είναι «κοινός παρονομαστής της λύσης των προβλημάτων» στην περιοχή: «Όσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής  που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ