Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Η Ελληνική Λύση κατέθεσε μήνυση για τη συγκέντρωση των Ιρακινών χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος κάθε ατόμου, που ενέχεται ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός, άμεσος ή απλός συνεργός στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, αναφορικά με την συγκέντρωση που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν η οργάνωση ” ΚΕΕΡΦΑ- ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ”- με συντονιστή τον Πέτρο Κωνσταντίνου- σε σύμπραξη με την «Επιτροπή Ιρακινών Προσφύγων», κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και βουλευτές του κόμματος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την 29η Οκτωβρίου περί τις 4μ.μ επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο Σύνταγμα. Στη συγκέντρωση, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, παρευρίσκονταν πλήθος κόσμου, οι οποίοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, δεν φορούσαν όλοι μάσκες, ενώ πολλοί γονείς είχαν μαζί και τα ανήλικα τέκνα τους, εκθέτοντάς τα έτσι σε αυξημένο κίνδυνο υγείας! Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν πλακάτ διαμαρτυρίας της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ υπήρχαν και διοργανωτές, οι οποίοι μιλούσαν από τηλεβόα, φωνάζοντας συνθήματα και οργανώνοντας το πλήθος. Προς απόδειξη των παραπάνω, ο κ. Βελόπουλος προσκόμισε σχετικό φωτογραφικό και βιντεοσκοπικό υλικό.

Μάλιστα από το εν λόγω προσκομιζόμενο υλικό διαφαίνεται, σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, ότι στη συγκέντρωση «ήταν παρόντες και αστυνομικοί, οι οποίοι αντί να συλλάβουν ή να επιβάλουν πρόστιμα σε όσους βρίσκονταν εκεί, απλά τους συνόδευαν, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το υπηρεσιακό τους καθήκον».

Στο μεταξύ, μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις συγκεντρώσεις, επιφύλασσε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ρωτώντας τον «για ποιον λόγο δεν εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα κυβερνητικά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, για ποιον λόγο δεν περιορίστηκε η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας σε μία λωρίδα της οδού Πανεπιστημίου και με ποιο σκεπτικό και από ποια υπηρεσία δόθηκε άδεια ώστε να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση- διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ