Τι πάει να κάνει ο Νίκος Δένδιας στο Βερολίνο;

Η Τουρκία προκαλεί, ενώ το Oruc Reis κάνει... τη δουλειά του

Must Read

Η συνεχής προκλητικότητα των Τούρκων, που δεν σταματούν την τακτική των επιθετικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, αλλά και η καθημερινή -τους τελευταίους τρεις μήνες- παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αντιμετωπίζονται σαν μια συνηθισμένη κατάσταση από την κυβέρνηση.

Αντιδρούμε μόνο όταν ανακοινώνονται οι συνεχόμενες NAVTEX από την τουρκική πλευρά και μετά… σιωπούμε. Είναι περίεργη αυτή η σιωπή και προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έχουν σταματήσει σε όλα τα επίπεδα ή μήπως εξακολουθούν, παρά την επιθετικότητα των Τούρκων; Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να θεωρεί την τουρκική αξιόπιστο συνομιλητή;

Το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια την Τετάρτη στο Βερολίνο κρίνεται σημαντικό για τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει ποντάρει όλες τις ελπίδες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην ανατολική Μεσόγειο σε ένα ενδεχόμενο εμπάργκο όπλων από τις χώρες της Ε.Ε. στην Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας, πέρα από τον ομόλογό του Χάικο Μάας, θα συναντηθεί και με την πανίσχυρη επιτροπή Εξοπλισμών της γερμανικής Βουλής, η οποία είναι και η αρμόδια να αποφασίσει οποιαδήποτε αλλαγή στα εξοπλιστικά προγράμματα της Γερμανίας.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θέλει να πετύχει είναι να μπλοκάρει τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Γερμανία για την αγορά υποβρυχίων και συγκεκριμένα του ενός από τα έξι υποβρύχια, που, όπως προβλέπεται στη συμφωνία μεταξύ τους, θα πρέπει να παραδοθεί τον επόμενο χρόνο. Επιτυχής κατάληξη της ελληνικής διπλωματικής προσπάθειας θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στην Άγκυρα και στον Ερντογάν, αλλά ταυτόχρονα αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους Γερμανούς να χάσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Το πόσο ρεαλιστική είναι αυτή η πολιτική θα αποδειχθεί σύντομα.

Όπως όμως δείχνουν οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μάλλον αισθάνεται ότι δεν εισακούονται τα επιχειρήματά μας, γιατί ο κ. Δένδιας φαίνεται ότι ψάχνει άλλα «ευήκοα ώτα» για να παγώσει η ροή ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία.

Όσον αφορά την έβδομη κατά σειρά NAVTEX για το Oruc Reis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε… θιγμένος που αυτή ανακοινώθηκε αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν με αφορμή το σεισμό και ακόμη μια φορά κάλεσε την Τουρκία σε… διάλογο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This