Ακόμη δεν ξεκίνησε καλά-καλά το lockdown και κάποιοι (στην κυβέρνηση) ήδη μιλάνε για παράταση του!

Η πίεση στο ΕΣΥ από τη μία, η πίεση στην Οικονομία από την άλλη και στη μέση ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός

Must Read

Ξεκίνησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες να μιλούν για επιμήκυνση της καραντίνας, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει, αποδεικνύοντας για μια φορά ότι σχέδιο δεν υπάρχει και πως η χώρα προχωρά «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Λιγότερο από 24 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το lockdown που -υποτίθεται ότι- θα κρατήσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου, τα κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να το «ανοίγουν» χρονικά, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα και επιλέγει να μην είναι ειλικρινής με τον ελληνικό λαό, αλλά πορεύεται με οδηγό την επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων.

Από την μία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έθεσε μια σειρά «όρων» για την έξοδο από το lockdown που είναι σαφές –όπως άλλωστε σημείωναν και ειδικοί– ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του μηνός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επί της ουσίας την πέραν των τριών εβδομάδων παράταση της καραντίνας, θέτοντας τον πήχη στα 300 με 400 κρούσματα, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Εκεί, πάντως, είναι το σημείο στο οποίο θα σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ και αυτό είναι το επίπεδο κρουσμάτων στο οποίο μπορεί το ΕΣΥ να ανταποκρίνεται, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο.

Ακόμη πιο σαφής ήταν στις δικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, που θεωρείται άλλωστε προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργικού γραφείου και, ως εκ τούτου, ίσως αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκυλακάκης επέλεξε να κάνει αναφορά σε «δίμηνο lockdown, το οποίο μπορεί να αντέξει η οικονομία», γεγονός που σίγουρα δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε ως τυχαίο, ούτε ως λάθος. Πάντως ο κ. Σκυλακάκης συνέχισε σημειώνοντας ότι «δημοσιονομικά η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη των θεσμών των αγορών και σε συνδυασμό με τα ταμειακά διαθέσιμα η χώρα θα αντέξει όσο διαρκεί η πανδημία», ωστόσο δήλωσε ότι «η οικονομία πλήττεται σημαντικά από ένα lockdown». Και αυτό είναι που έχει σημασία για τους Έλληνες, πέραν του ότι η κυβέρνηση τους συμπεριφέρεται… σαν να αντιμετωπίζει νήπια.

Να βγούμε σταδιακά

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ευρισκόμενος προφανώς σε δύσκολη θέση και αναγκαζόμενος να κάνει στροφή 180 μοιρών και να εκθειάσει τώρα την πολιτική των lockdowns, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα, όπως ανέφερε, ότι «το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει». Και τόνισε: «η βασική μας στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε και πάλι σταδιακά».

Άφησε, πάντως, και αυτός ανοικτό παράθυρο επέκτασης, λέγοντας ότι «η κανονικότητα όπως την γνωρίσαμε, για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει. Τα προληπτικά μέτρα, έως ότου έχουμε εμβολιασμό μιας κρίσιμης μάζας του πληθυσμού, θα πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This