«Απλόχερη στήριξη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον… συγκυβερνήτη Κώστα Σημίτη

Ο «αρχιερέας της διαπλοκής», όπως έχει χαρακτηριστεί, παρέχει απλόχερα τη στήριξή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Ο Κώστας Σημίτης, των Ιμίων, του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, της Ζίμενς, του Χρηματιστηρίου, έσπευσε ως κυβερνητικός… πάτρωνας ή ως συγκυβερνήτης να στηρίξει τις επιλογές Μητσοτάκη για το νέο lockdown, που θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την οικονομία και θα οδηγήσει στα πρόθυρα της φτώχειας ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών, που πίστεψαν και ψήφισαν τη Ν.Δ. και βρέθηκαν να διοικούνται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Ο «αρχιερέας της διαπλοκής», όπως έχει χαρακτηριστεί, παρέχει απλόχερα τη στήριξή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με ελάχιστες αφαιρέσεις θα μπορούσε να είναι «δική» του κυβέρνηση, με ένα άρθρο του στο οποίο κάνει επίθεση στην αντιπολίτευση.

Το άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στα «Νέα» του ομίλου Μαρινάκη, με τίτλο «Αντιπολίτευση» και είναι μια ακόμη απόδειξη για τη σύμπλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το σύστημα Σημίτη. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το άρθρο φιλοξενήθηκε στη συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία έχει αναλάβει ως φαίνεται το έργο να ξεπλύνει πολιτικά την εποχή διακυβέρνησης Σημίτη και να φέρει πιο κοντά τις γραμμές της με της σημερινής κυβέρνησης.

Αυτή η άτυπη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Σημίτη δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. από τις πρώτες στιγμές της εκλογικής νίκης τον Ιούλιο του 2019 και κυρίως για τα εθνικά θέματα, με την τοποθέτηση στον πυρήνα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου ατόμων από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με δεσμούς σε εθνομηδενιστικούς οργανισμούς. Δεν σταμάτησε όμως εκεί η εξάπλωση του «ιού Σημίτη» στον οργανισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς, από την οικονομία μέχρι και τη διαχείριση της πανδημίας, με την παρέμβαση-στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος εζήλωσε τη θέση Πέτσα και έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση: «Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών. Ενα παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο lockdown και τα πολιτικά σχόλια που ακολούθησαν. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός “δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος… για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown”. Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές; Αλλά αυτά υπήρχαν και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Από τα «βέλη» Σημίτη δεν γλιτώνει ούτε το ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ δικαιολογεί πλήρως το αφήγημα Μητσοτάκη που μας οδήγησε στο νέο lockdown: «Άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδα τους επιστήμονες. Ποιοι είναι οι “αυτοσχεδιασμοί” της κυβέρνησης δεν αναφέρεται. Οσον αφορά την “επίκληση” της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων. Συζητούν μαζί τους, προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να εξετάζει».

Ο Κώστας Σημίτης κλείνει το άρθρο υποστήριξης των ανθρώπων του και της πολιτικής του με συμβουλές όχι στην κυβέρνηση που, όπως υπονοεί, τα κάνει όλα τέλεια, αλλά στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί ότι δεν παρουσίασε σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας: «Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται».

πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This