Δένδιας: Στο αυριανό Υπουργικό θα συζητήσουμε και για το Brexit γιατί μας «καίει»

Must Read

Την αποκάλυψη ότι αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και το θέμα του Brexit, έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας τόνισε ότι: «Εμείς έχουμε ένα θέμα σαν Υπουργείο, το Brexit μας αφορά. Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο Aναπληρωτής Υπουργός έχει εισήγηση. Διότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε τη χώρα μας για το ενδεχόμενο αυτό και πρέπει να σας πω, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια φίλη χώρα στην Ελλάδα, ιστορικά φίλη χώρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να διευκολύνουμε να υλοποιηθεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κρίνει την απόφαση του βρετανικού λαού, όπως αυτός την ερμηνεύει και την αντιλαμβάνεται. Επίσης να βοηθήσουμε και τους Έλληνες. Πάρα πολλοί Έλληνες ζουν στη Μεγάλη Βρετανία δουλεύουν εκεί, νιώθουν στο σπίτι τους στη Μεγάλη Βρετανία. Μόνο πόσοι Έλληνες φοιτητές είναι στα αγγλικά Πανεπιστήμια!».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Δένδιας τόνισε ότι: «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση», προσθέτοντας ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, είναι προαπαιτούμενο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Κύπρο την Δευτέρα 29 Ιουλίου, αλλά και ότι πριν από αυτό το ταξίδι θα βρεθεί στο Ισραήλ. Οπως είπε: «την Κυριακή θα πάω στο Ισραήλ. Θα πάω να δω τον ομόλογό μου και θα δω και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This