Οικονομική ενίσχυση αδυνάτων, αναστολή πλειστηριασμών και μοίρασμα 90.000 λάπτοπ στα σχολεία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Οι ανακοινώσεις ήρθαν κατόπιν αποδοχής προτάσεων που διατυπώθηκαν από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Must Read

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή, προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, αναστολή πλειστηριασμών και οικονομικές ενισχύσεις αδυνάτων.   

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, αποδεχόμενος προτάσεις που διατυπώθηκαν από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση προς τα αδύναμα νοικοκυριά εν όψει των Χριστουγέννων, χωρίς να προχωρήσει σε αναλυτικές λεπτομέρειες.

«Ο κ. Τσίπρας πρότεινε οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Θα υπάρξει ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πώς θα τα δώσουμε και πόσα είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την οικονομική δυνατότητα της χώρας και θα εξειδικευτεί από το υπουργείο. Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει έως σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είπε σχετικά.

Παράλληλα μίλησε για ρύθμιση η οποία θα αφορά στην αναστολή των πλειστηριασμών. «Είναι σωστή η πρόταση του κ. Βελόπουλου και θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή», δήλωσε.

Στοχευμένα τεστ σε μαθητές

Τέλος, αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε: «Έχουμε στόχο 90.000 λάπτοπ να πάνε έως Φεβρουάριο και θα ζητήσω από το υπουργείο επιτάχυνση», ενώ προανήγγειλε και στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου την μεθεπόμενη εβδομάδα, για να διαπιστωθεί πόσο εύκολο θα είναι το άνοιγμα των σχολείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This