Φουλ επίθεση από στέλεχος της ΝΔ: «Η κυβερνητική αδράνεια φταίει για την εικόνα στη Θεσσαλονίκη»

«Έπρεπε τα μέτρα να ληφθούν από την κυβέρνηση 7-10 ημέρες νωρίτερα»

Must Read

«Εσείς φταίτε για την αύξηση κρουσμάτων, όχι εμείς, που σας είχαμε προειδοποιήσει» είναι η απάντηση των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης μέσω του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Ο κ. Κυρίζογλου, από τα παλαιότερα στελέχη της Ν.Δ., δεν μασάει τα λόγια του, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδράνεια στην επίσπευση των μέτρων.

Μεταξύ άλλων, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αναφέρει σε επιστολή του:

«Σε ό,τι αφορά στους αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλονίκης, σταθερά επισημαίναμε την ανησυχία μας και την ανάγκη λήψης μέτρων τόσο για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου όσο και γενικότερα. Μάλιστα δε, για του λόγου το αληθές, επισημαίνω ότι την Πέμπτη 22/10/2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μη πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και να μην πραγματοποιηθεί φέτος η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την αυστηροποίηση των μέτρων. Ο γράφων και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, πέραν των ανωτέρω, ζήτησαν την ενημέρωση των δήμων για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής τους. Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στη σύσκεψη συμμετείχε ο πρύτανής του, Ν. Παπαϊωάννου) με την επιδημιολογική του έρευνα επισήμανε τη μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα. Έπρεπε, λοιπόν, τα μέτρα να ληφθούν από την κυβέρνηση 7-10 ημέρες νωρίτερα.

Αλλά την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων που ήδη ίσχυαν πριν από το lockdown (διότι παρατηρήθηκε μεγάλη χαλάρωση, απαράδεκτες εκδηλώσεις -parties- νέων κτλ.) και την ευθύνη για τη λήψη της απόφασης που ισχύει σήμερα τις έχει η κυβέρνηση. Οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη. Απλά συνδράμουν όταν και εφόσον ζητηθεί κάτι από την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This