Πέτσας: «Η χαλαρότητα θα καθυστερήσει την άρση του lockdown» – Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Must Read

Νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των συντακτών της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι πολίτες είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη για ακόμα μια φορά, καθώς η χαλαρή συμπεριφορά τους όπως την χαρακτήρισε, θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown: «Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», δήλωσε.

Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή – rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα

Όσον αφορά τα νέα μέτρα, αποφασίστηκε να κλείσουν τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας θα παραμείνουν ανοιχτές. Επιπλέον, όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This