Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Εξάμηνη παράταση στο στενό «μαρκάρισμα» της Ελλάδας από την Κομισιόν

Έξι μήνες ακόμα θα έχουμε στην Ελλάδα την ενισχυμένη εποπτεία της Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι καταργήθηκε η θέση του επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, Ντέκλαν Κοστέλο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία», με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών. «Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας», επισημαίνει η Επιτροπή, που μάλλον ανησυχεί.

Μετά την κατάργηση της θέσης που κατείχε ο Ντέκλαν Κοστέλο στην Αθήνα, πολλοί ήταν εκείνοι που αναθάρρησαν. Η χαρά τους, όμως, μάλλον κράτησε λίγο. Ναι μεν οι θεσμοί του έδωσαν προαγωγή με τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων εκτός Αθηνών, αλλά όπως φαίνεται εκείνοι θα μείνουν κι άλλο μαζί μας…

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ