Εξάμηνη παράταση στο στενό «μαρκάρισμα» της Ελλάδας από την Κομισιόν

Must Read

Έξι μήνες ακόμα θα έχουμε στην Ελλάδα την ενισχυμένη εποπτεία της Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι καταργήθηκε η θέση του επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, Ντέκλαν Κοστέλο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία», με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών. «Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας», επισημαίνει η Επιτροπή, που μάλλον ανησυχεί.

Μετά την κατάργηση της θέσης που κατείχε ο Ντέκλαν Κοστέλο στην Αθήνα, πολλοί ήταν εκείνοι που αναθάρρησαν. Η χαρά τους, όμως, μάλλον κράτησε λίγο. Ναι μεν οι θεσμοί του έδωσαν προαγωγή με τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων εκτός Αθηνών, αλλά όπως φαίνεται εκείνοι θα μείνουν κι άλλο μαζί μας…

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This