Παρασκευή 18/6/2021

Μ. Χαρακόπουλος: «Επικίνδυνο φαινόμενο ο ισλαμισμός»

«Τάση καταφανούς οπισθοδρόμησης και αναίρεσης βασικών κατακτήσεων του δυτικού πολιτισμού»

Την απειλή του επικίνδυνου φαινομένου της «επιβολής του Ισλάμ ως πολιτικής ταυτότητας, δηλαδή ως ισλαμισμού», καθώς «μια σειρά από κινήματα με ανάλογες ιδεολογικές αρχές επιβάλλουν όπου μπορούν συνθήκες ολοκληρωτισμού, ακόμη και τρόμου» υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος στη διαδικτυακή ημερίδα «Θρησκείες και Ακραίες Ιδεολογίες», που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης σε ναό της Νίκαιας και των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Παρίσι και Βιένη, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη «δράση του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και άλλων συναφών οργανώσεων, που με τη χρήση βάρβαρης βίας προσπάθησαν να επιβάλουν τις αναχρονιστικές αντιλήψεις τους στο όνομα του Ισλάμ».

Οπισθοδρόμηση

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ υπογράμμισε ότι «το φαινόμενο της μετάθεσης του θρησκευτικού αισθήματος και της ένταξης και συμμετοχής σε μια θρησκευτική ομάδα σε πολιτική ιδεολογία αρχίζει να αναδύεται ιδιαίτερα απειλητικό. Και λέω ‘απειλητικό’, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται στην πράξη η ισονομία και η ελευθερία των πολιτών σε μια κρατική οντότητα, στην οποία οι σχέσεις των μελών της κοινωνίας διέπονται από τους συνταγματικά κατοχυρωμένους κανόνες. Πρόκειται για τάση καταφανούς οπισθοδρόμησης και αναίρεσης βασικών κατακτήσεων του δυτικού πολιτισμού, που επιτεύχθηκαν με μακροχρόνιες και ενίοτε οδυνηρές διαδικασίες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ