Κυριακή 20/6/2021

Αυτοί οι γιατροί-βουλευτές τέθηκαν στη διάθεση του ΕΣΥ (video)

Εύγε και πάλι εύγε

Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ρίχνονται βουλευτές γιατροί, οι οποίοι δήλωσαν δημόσια την πρόθεσή τους να τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ, δίνοντας σαφώς το καλό παράδειγμα.

Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΚΚΕ και πνευμονολόγος στο ΕΣΥ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας του να απαλλαγεί -προσωρινά- από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια κατά της πανδημίας στον νομό Λάρισας. Το ΚΚΕ, μάλιστα, κάλεσε τους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Την είδηση καλωσόρισαν άπαντες, ακόμη και στελέχη άλλων κομμάτων. Μάλιστα, λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει, ήδη από το Σαββατοκύριακο και «γαλάζιοι» βουλευτές. Συγκεκριμένα, οι Χρήστος Κέλλας και Κώστας Μπλούχος ζήτησαν και εκείνοι να βοηθήσουν το ΕΣΥ, αποφασίζοντας να αφήσουν για λίγο την πολιτική και να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Ακόμη ένας βουλευτής όμως γνωστοποίησε τις προθέσεις του προκειμένου να τεθεί άμεσα στη διάθεση των νοσοκομείων. Πρόκειται για τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΕΣΥ στη μάχη ενάντια στην πανδημία με την ιδιότητα του γενικού χειρούργου-εντατικολόγου.

Και οι τέσσερις βουλευτές ζήτησαν απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, αίτημα το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό με χαρά από το προεδρείο, καθώς είναι κοινή παραδοχή ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, και στη μάχη που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί, κανένα όπλο δεν περισσεύει.

Ο αναισθησιολόγος, εκ Λαρίσης ορμώμενος, Χρήστος Κέλλας με δήλωσή του ανέφερε πως «την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του συστήματος Υγείας. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία, η ανθρώπινη ζωή. Αυτονόητο, ότι αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Κέλλας είναι ο πρώτος Έλληνας βουλευτής ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, νοσηλευόμενος μάλιστα και για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ίδια ώρα, ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Δράμα Κώστας Μπλούχος, ο οποίος είναι χειρουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ