Δευτέρα 21/6/2021

Ελληνική Λύση κατά κυβέρνησης: «Όντως έχουμε πόλεμο, αλλά αποδείχθηκαν μη ετοιμοπόλεμοι»

Αντίσκηνα στον χώρο στάθμευσης του 424ΣΝ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας άσκησαν χθες η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι εικόνες με τα αντίσκηνα στον χώρο στάθμευσης του 424 και την τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τις ΜΕΘ να μην επαρκούν και τους ήρωες υγειονομικούς λειτουργούς στα όριά τους, παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που δεν άκουσε τις εκκλήσεις της Ελληνικής Λύσης, που εδώ και μήνες καλούσε για την επαναλειτουργία τόσο του 424 όσο και του Λοιμωδών Νόσων αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα σήμερα να βλέπουμε αυτές τις τραγικές εικόνες με τα αντίσκηνα και την ανεπάρκεια σε ΜΕΘ, που κοστίζει ζωές Ελλήνων πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Βελόπουλου, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύεται ανεπαρκής και λίαν επικίνδυνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ελεγαν ότι “πάμε για πόλεμο”, όντως έχουμε πόλεμο, αλλά αποδείχθηκαν “μη ετοιμοπόλεμοι”».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση, επικαλούμενη τα τρέχοντα στοιχεία και το γεγονός ότι περίπου 1.500 υγειονομικοί λειτουργοί, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, τονίζει: «Αποτέλεσμα, το ΕΣΥ να κλονίζεται και οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές να έχουν φτάσει στα όριά τους. Η κυβέρνηση, που είχε όλο το χρονικό διάστημα να θωρακίσει το σύστημα, ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στο δεύτερο κύμα, όχι μόνον ολιγώρησε, αλλά χαρακτήριζε “πεταμένα λεφτά” τις απαιτούμενες δαπάνες που θα έσωζαν ζωές. Την ίδια στιγμή όμως έβρισκε δεκάδες εκατομμύρια για να εξαγοράζει διθυραμβικές κριτικές από τα ΜΜΕ. Για αυτά τα εγκληματικά λάθη οι υπεύθυνοι να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ