Δευτέρα 21/6/2021

Δίνει και… διαταγές τώρα το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα να έρθει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»!

Όταν τουρκική ανακοίνωση εμπεριέχει τη φράση «η εποικοδομητική προσέγγιση της Τουρκίας και τα καλοπροαίρετα βήματα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου», ανήκει πλέον στη σφαίρα των ανέκδοτων.

Με μια ανακοίνωση επιτομή του παραλογισμού από την πρώτη ως την τελευταία λέξη, η Τουρκία απαντά στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο οποίος είπε ότι «η Τουρκία έχασε την ευκαιρία της, αυτή τη φορά δεν θα ξεγελάσει την ΕΕ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για ελληνική «απροθυμία», «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις», «εποικοδομητική τουρκική προσέγγιση» (!!!) και μάλιστα, μας… διατάζει κιόλας: «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να έρθει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»!

Η ανακοίνωση των Τούρκων:

«Οι κατηγορίες και ο απειλητικός τόνος του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην Τουρκία στις δηλώσεις του σήμερα αποτελούν ακόμη περαιτέρω ενδείξεις για την απροθυμία της ελληνικής πλευράς για διευθέτηση διμερών ζητημάτων μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Η εποικοδομητική προσέγγιση της Τουρκίας και τα καλοπροαίρετα βήματα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου από τον Αύγουστο, δυστυχώς, δεν ανταποδόθηκαν. Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός της Ελλάδας για τις αποφασιστικές δραστηριότητες της Τουρκίας για την προστασία των δικών της δικαιωμάτων και εκείνων των Τουρκοκυπρίων απέναντι στις ελληνικές μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, ως «προκλητικές» ή ακόμη και «παράνομες» είναι απλώς πρόσχημα για την αποφυγή του διαλόγου.

Η Τουρκία διατήρησε πάντα τις εκκλήσεις της για διάλογο και θα συνεχίσει να το κάνει. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να κατανοήσει ότι μια γλώσσα απειλών επηρεασμού για την υποστήριξη της ΕΕ δεν θα αποφέρει αποτελέσματα. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να έρθει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ