Σάββατο 19/6/2021

Το διάγγελμα Μητσοτάκη για το lockdown αναβάλλεται, η παράταση παραμένει

Βλέποντας και κάνοντας

Παρότι όλες οι πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έκαναν λόγο για σίγουρο διάγγελμα του Πρωθυπουργού την Παρασκευή ώστε να ανακοινώσει την παράταση του lockdown, τελικά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Για το διάγγελμα μιλάμε, την παράταση δεν τη γλιτώνουμε, έχει ήδη ανακοινωθεί με κάθε τρόπο έτσι κι αλλιώς.

Ήδη έχει κάνει αρκετά διαγγέλματα ο Πρωθυπουργός και από το Μαξίμου δεν κρίθηκε σκόπιμο να κάνει ένα ακόμη. Τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πλέον, το μόνο ζητούμενο είναι η έκταση της παράτασης του lockdown και πόσο πάνω από βδομάδα θα πάει, αν πάει. Αν δεν πάμε σε παράταση πέραν της εβδομάδας, η 7η Δεκεμβρίου προκρίνεται ως επικρατέστερη για να ανοίξει η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πιθανόν τα καταστήματα με εποχιακά είδη και παιχνίδια.

Θα ακολουθήσει η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (14/12;) και τα εμπορικά καταστήματα, ενώ την τελευταία στιγμή λογικά θα ανοίξει η εστίαση (21 Δεκεμβρίου), με τους γνωστούς αυστηρούς περιορισμούς των καθήμενων και των τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι.

Το πρωί ο ΓΓ. Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είχε ανακοινώσει, εκτός από την παράταση του lockdown μέχρι τουλάχιστον τις 6 Δεκεμβρίου και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που θα ισχύσει για όλες τις μέρες των εορτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ