Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία Πολάκη για αναθέσεις έργων από το Μαξίμου ύψους 22.000 ευρώ σε «περίεργη» εταιρεία

Σειρά από ερωτήματα προκαλεί η νέα καταγγελία του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την οποία, το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, ανέθεσε «ύποπτο έργο» έναντι 22.000 ευρώ σε μια εταιρεία που ασχολείται με λογισμικά και ασφάλεια αρχείων η οποία συστάθηκε, όπως διατείνεται ευκαιριακά, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1000 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία συστάθηκε τον Ιούλιο του 2019 με έδρα το Σιδηρόκαστρο, η ανάθεση έγινε τον Οκτώβριο, και η πληρωμή των 22.000 ευρώ τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το πιο ύποπτο στην υπόθεση είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με την καταγγελία Πολάκη, αυτή η ανάθεση ήταν και το μοναδικό έσοδο που έχει η εταιρεία κατά το 2019.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ισχυρίζεται πως «πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση με οσμή σκανδάλου η οποία έρχεται στην επιφάνεια λίγες μόνο ώρες  μετά από μία ακόμη απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  σε εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην οποία όλως τυχαίως αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια τυγχάνει να είναι η σύζυγος του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη».

Στο στόχαστρο Πολάκη τίθεται ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ η
καταγγελία του προστίθεται στη χορεία άλλων καταγγελιών για απευθείας αναθέσεις από
κυβερνητκά στελέχη όπως η Σοφία Νικολάου , ο Νότης Μηταράκης και ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ