Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Απασφάλισε ο Δένδιας κατά της Γερμανίας! Κυρώσεις τώρα κατά της Τουρκίας

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει απόλυτα το newsbreak.gr περνώντας σε ευθεία επίθεση κατά της Γερμανίας για τον σκοτεινό της ρόλο απέναντι στην Τουρκία. Εδώ και αρκετό καιρό γράφουμε ότι ο υπουργός εξωτερικών δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε άλλη κωλυσιεργία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να φύγει αλώβητη από αυτή τη σύνοδο κορυφής. Με αυτή του την συνέντευξη επιλέγει την ανοιχτή ρήξη με την Γερμανία, αποκαλύπτοντας τον ρόλο της.

Τελεσίγραφο Δένδια σε Γερμανία και Μητσοτάκη για την Τουρκία

Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που βλέπουμε ευθεία επίθεση έλληνα υπουργού κατά Γερμανίας και Τουρκίας: «H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»  αναφέρει ξεκάθαρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην συνέντευξή του στο Politico.

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», συμπληρώνει.

Με απλά λόγια ο Νίκος Δένδιας, αποκαλύπτει τον ύπουλο, αντιευρωπαϊκό ρόλο της Γερμανίας που επιμένει να υποστηρίζει την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας και να επιλέγει να συμμαχεί με μία χώρα εχθρό της Ευρώπης, αντί να υπερασπίζεται την ίδια την Ευρώπη!

Είναι η σκληρή απάντηση του έλληνα υπουργού εξωτερικών απέναντι στο βρώμικο χτύπημα που είχε δεχτεί από τη Γερμανία μέσω του Σπίγκελ, το οποίο τον παρουσίασε περίπου ως πολεμοκάπηλο. Ενώ την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ειρηνοποιό! Δημοσίευμα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να αποκηρύξει ακόμα και στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής!

Έξω από τα δόντια λοιπόν, ο Νίκος Δένδιας στέλνει τελεσίγραφο σε δύο κατευθύνσεις. Στην Γερμανία αλλά και το μέγαρο Μαξίμου. Καθιστώντας σαφές ότι κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα και ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει πλευρά. Εάν τορπιλιστούν οι απαιτήσεις της Ελλάδας – όπως αυτές εκφράζονται αρμόδιος από τον υπουργό εξωτερικών – για σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τότε ας ετοιμαστούμε για διπλή σύγκρουση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ