Πέμπτη 17/6/2021

Αδιανόητο να δίνονται άδειες σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, υποστηρίζει η Μαριέττα Γιαννάκου

«Η αντεγκληματική πολιτική χρειάζεται κοινωνικούς επιστήμονες και ψυχιάτρους»

Κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα, που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, άσκησε η Μαριέττα Γιαννάκου.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός διατύπωσε τη διαφωνία της για τη χορήγηση αδειών σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος να δίνονται άδειες, ανεξαρτήτως αδικήματος. «Άκουσα με προσοχή τη Μαριέττα Γιαννάκου στο ζήτημα των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Τα κρατάω για να τα συζητήσουμε», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο πριν από τη ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Πάντως, η Μαριέττα Γιαννάκου δεν περιορίστηκε στο θέμα των αδειών, αλλά έβαλε και κατά των ρυθμίσεων στο σχέδιο νόμου για τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. «Η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν μπορεί να ασχολείται με το τι γίνεται στις φυλακές. Πρέπει να ασκεί αντεγκληματική πολιτική. Προληπτική πολιτική, δηλαδή. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι πραγματικά η αρμοδιότητά της», ανέφερε αρχικά, υποστηρίζοντας ότι η αντεγκληματική πολιτική χρειάζεται κοινωνικούς επιστήμονες και ψυχιάτρους.

«Θέλει τελείως άλλα πράγματα από αυτά που φαίνεται να προβλέπει το νομοσχέδιο. Είτε πρέπει να αλλάξετε το όνομα της γραμματείας, είτε πρέπει να φτιάξετε Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής όπως πραγματικά πρέπει να γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ