Μ. Σχοινάς για Τουρκία: «Το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής»

«Πιστεύω ότι η έγκριση των εμβολίων θα έρθει σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς, γύρω στα Χριστούγεννα»

Must Read

Ενόψει Συνόδου Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε για την Τουρκία και την προκλητική συμπεριφορά της, σχολιάζοντας ότι «τα έχει κάνει όλα λάθος και έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι, την Ευρώπη και όχι μόνο. Θα υπάρξουν συνέπειες».

Οι συνέπειες, είπε, δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμες, γιατί «θα οδηγήσουν σε έναν συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης και της Αμερικής με την Τουρκία. Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να δούμε αυτή τη διαδικασία λίγο πιο ευρυγώνια, γιατί θα έχει βάθος χρόνου».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι για την Ελλάδα «είναι μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι τα ζητήματα με την Τουρκία έχουν τεθεί σε ευρωτουρκικό και όχι σε ελληνοτουρκικό επίπεδο, καθώς ισχυροποιεί και μεγεθύνει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και μας δίνει μεγάλη διπλωματική ισχύ».

Για τα εμβόλια κορωνοϊού: «Πιστεύω ότι η έγκρισή τους θα έρθει σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς»

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού επεσήμανε ότι όλα τα κράτη έχουν έτοιμες τις διαδικασίες και τα σχέδια εμβολιασμού και αμέσως μετά την έγκριση τους, η Ευρώπη θα ξεκινήσει το συντομότερο, ώστε μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει μια επαρκής κάλυψη.

«Η έγκριση και η είσοδος των εμβολίων στην αγορά είναι μια απόφαση που δεν είναι στα χέρια των πολιτικών και σωστά. Είναι στα χέρια ανεξάρτητων οργανισμών, στην Ευρώπη στα χέρια του Ευρωπαϊκό Οργανισμού Φαρμάκων με έδρα το Άμστερνταμ. Αυτοί είναι οι ειδικοί. Πιστεύω ότι η έγκρισή τους θα έρθει σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς, γύρω στα Χριστούγεννα, και αμέσως μετά, σε χρόνο ρεκόρ, η Επιτροπή απλώς θα επιβεβαιώσει την έγκριση και θα τεθούν σε εφαρμογή τα εθνικά σχέδια εμβολιασμών που τα έχουμε λάβει όλα από τα κράτη-μέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, ο κ.Σχοινάς τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αδειοδοτήσει και να θέσει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα εμβόλιο που δεν θα είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This