«Συμμαχία» Πολάκη-Μυλωνάκη: Υπάρχουν και φάρμακα κατά του κορωνοϊού, όχι μόνο το εμβόλιο

«Η Κυβέρνηση να μην ποντάρει όλα τα λεφτά της στο εμβόλιο και να εγκρίνει δύο νέα φάρμακα για τους βαριά ασθενείς»

Must Read

Σε υψηλούς τόνους κινείται στη Βουλή η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία περιλαμβάνει και αρκετό… κορωνοϊό.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκρίνει και φάρμακα κατά του ιού και να μην στηρίζεται μόνο στο εμβόλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δώστε έγκριση. Κουνηθείτε. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συνωμοσία σιωπής. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα».

Μαζί του συμφώνησε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπλούχος, καταφέρθηκε εναντίον του κ. Πολάκη λέγοντας: «Να μην προσβάλλετε την επιστημονική κοινότητα της χώρας και ούτε και την ηγεσία της συντεταγμένης πολιτείας».

Ο Παύλος Πολάκης συγκεκριμένα, ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην ποντάρει όλα τα λεφτά της στο εμβόλιο και να εγκρίνει δύο νέα φάρμακα για τους βαριά ασθενείς. «Ακόμα και σήμερα να αρχίσει ο εμβολιασμός, θα αρχίσει να αποδίδει σε 4-5 μήνες, Έως τότε τι θα γίνει; Θα πεθαίνουν και θα το δεχόμαστε», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο, με βάση ανακοίνωση της αμερικανικής ρευματολογικής εταιρείας, δεν ενδείκνυται σε όλους τους ρευματοπαθείς.

Για τις νέες θεραπείες, είπε ότι η πρώτη πήρε έγκριση από τον αμερικανικό FDA στις 9/11, περιέχει το αντίσωμα βαμλαμινιβάμπη και το πήραν ήδη 250.000. Όπως είπε ο κ. Πολάκης, σε αυτούς που το κάνουν (ευπαθείς ασθενείς που χρειάζονται μονάδα) αποδείχθηκε ότι μειώνει 72% την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλυτώσουμε τους μισούς θανάτους από αυτούς που βιώνουμε σήμερα», είπε ο βουλευτής.

Σημείωσε επίσης ότι το φάρμακο αυτό μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ακόμα και χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) όπως γινόταν επί ημερών του και γίνεται και σήμερα. Για το κόστος του φαρμάκου είπε ότι ανέρχεται σε 1.000 ευρώ η δόση.

Για τη δεύτερη θεραπεία, είπε ότι είναι για αυτούς που είναι στην 10η με 14η ημέρα νόσου και πολλοί που την παίρνουν γλυτώνουν και βελτιώνονται: «Δεν είναι θαυματουργό, αλλά δεν έχουμε άλλο. Είναι ένας συνδυασμός βαρισιτινίμπη και ρεμδεσιβίρη, που αποδείχθηκε ότι δρα και υπάρχει στη Ελλάδα. Δώστε έγκριση. Κουνηθείτε. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συνωμοσία σιωπής. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα».

Για τα μέτρα στήριξης του προϋπολογισμού προς το ΕΣΥ, είπε ότι αυτά θα ήταν θετικά εάν προέβλεπαν αύξηση 50% στις αμοιβές των γιατρών και εάν έδιναν ακόμα ένα δισεκατομμύριο για αύξηση του ορίου δαπανών στο ΕΣΥ και τις παροχές του ΕΟΠΥΥ, για επενδύσεις στις νοσοκομειακές υποδομές και για την κάλυψη εμβολίων και φαρμάκων. «Τα 786 εκατ. παραπάνω που λέτε ότι δώσατε, είναι μια κακομοιριά» είπε ο χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, είπε ότι «επιτέλους ήρθε ο καταξιωμένος γιατρός Πολάκης, να πει την πραγματικότητα. Είναι λάθος της κυβέρνησης που θέλει να κάνουμε υποχρεωτικά εμβόλιο, ενώ υπάρχουν φάρμακα που γλυτώνουν ανθρώπους και δεν θα χάνουμε με lockdown πέντε δισ. ευρώ την ημέρα», είπε ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος και με ανάρτησή του σχολίασε σχετικά:

Την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, επίσης γιατρός, Κωνσταντίνος Μπλούχος: «Ενδιαφέρον, που ο κ. Πολάκης θυμήθηκε τώρα τη μισθολογική αναξιοπρέπεια των γιατρών του ΕΣΥ. Τόσα χρόνια κανένας δεν μιλά και φυσικά στα πέντε χρόνια, δεν ακούστηκε κουβέντα. Ενδιαφέρον είναι, και μάλλον αυτό το ξεχνάει ο κ. Πολάκης, ότι τώρα το ΕΣΥ είναι αυτό που παρέδωσε μόλις πριν ένα χρόνο ο κ. Πολάκης ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Και είναι ενδιαφέρον ότι για κανένα υγειονομικό στην Ελλάδα, δεν είναι ανεκτός ο θάνατος! Για κανέναν! Οπότε να μην λέμε και να μην μιλούμε με ανακρίβειες, σε αυτή την αίθουσα».

Απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη, είπε: «Να μην προσβάλλετε την επιστημονική κοινότητα της χώρας και ούτε και την ηγεσία της συντεταγμένης πολιτείας για το αν κάνει αυτά που πρέπει για την πανδημία, όπως κάνουν όλες οι χώρες και όπως κάνει η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This