120 δόσεις: Ενδοκυβερνητικό μαχαίρωμα στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Must Read

Ο Θεοδωρικάκος πανηγύριζε για τις 120 δόσεις στους δήμους, ενώ το οικονομικό επιτελείο τις είχε πάρει πίσω!

Χαμπάρι δεν πρέπει να πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ότι το οικονομικό επιτελείο έκοψε την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών στους δήμους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι και μετά την πετσοκομμένη ρύθμιση ο ίδιος συνέχισε να πανηγυρίζει, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.
Με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, παραβλέποντας ότι δικαιούχοι δεν είναι όλοι οι πολίτες αλλά μόνο όσοι επλήγησαν από την πανδημία και ότι οι 120 δόσεις έγιναν 100 γι’ αυτούς, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έκανε τη δέσμευσή της πράξη. Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε, διευκολύνει χιλιάδες πολίτες, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις να διευθετήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τους δήμους. Οσοι έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας μπορούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση και να πληρώσουν τις οφειλές τους μέσα σε διάστημα 100 μηνών». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρήκε, επιτέλους, πεδίο να ασκήσει αντιπολίτευση, γιατί οι 120 μήνες έγιναν 100!.. Παραβλέπει, φυσικά, ότι ο ίδιος, ως κυβέρνηση, είχε νομοθετήσει για 100 δόσεις και η συγκεκριμένη ρύθμιση επεκτάθηκε από τη Ν.Δ. έως τις 30 Νοεμβρίου του 2019. Ο νέος νόμος καλύπτει όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αρχίζοντας από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία». Από την άλλη, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης: «Φαίνεται ότι στην επιτελική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οι υπουργοί δεν συνεννοούνται ούτε μεταξύ τους. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος διατυμπάνιζε για μέρες πως θα φέρει ρύθμιση μαμούθ για την εξυπηρέτηση οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους σε 120 δόσεις» τόνισε στο Περιστύλιο της Βουλής για το κυβερνητικό «μπάχαλο», όπως υποστήριξε, στη ρύθμιση των οφειλών προς τους δήμους. «Ελεγε ότι η ρύθμιση θα αφορά τους πάντες. Η διάταξη κατατέθηκε και στο παρά πέντε ο κ. Σκυλακάκης την ανέτρεψε πλήρως. “Κούρεμα” στον αριθμό των δικαιούχων. “Κούρεμα” στον αριθμό των δόσεων. “Κούρεμα” στον αριθμό των οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν. Μπάχαλο ολκής. Κυβέρνηση αχρηστίας» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This