Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον Μητσοτάκη στα «Φυλακισμένα Μνήματα»

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε νωρίς το πρωί τα «Φυλακισμένα Μνήματα», που αποτελούν ένα από τα ιερότερα μνημεία του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς εκεί οι Βρετανοί έθαβαν τους απαγχονιζόμενους που εκτελούνταν για την δράση τους στον απελευθερωτικό αγώνα.

«Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ, όπου και έστειλε μήνυμα-απάντηση στις προκλήσεις των Τούρκων: 

«Ζούμε σε μία ταραγμένη περίοδο με προκλήσεις αστάθειας. Το δικό μας μήνυμα είναι σαφές. Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιλέγουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Απέστειλαν ήδη ένα πρώτο σαφές μήνυμα ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και οι παράνομες γεωτρήσεις θα έχουν τίμημα και θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη, καθώς οι δύο χώρες μας έχουν ισχυρές συμμαχίες στην περιοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου και συνέχισε:

 «Παρά τις ρητορικές εξάρσεις, οι παράνομες γεωτρήσεις απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία. Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στο απόλυτο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται το σύνολο των ενεργειακών πόρων εντός της κυπριακής ΑΟΖ»

Τέλος, μιλώντας στους στρατιώτες των ΕΛΔΥΚ ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Φτάνοντας κανείς σε αυτό το στρατόπεδο συνειδητοποιεί ότι η ιστορία παραμένει ζωντανή, ότι παραμένει παρούσα. Υπενθυμίζει το χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες, να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε. Βλέπω τα πρόσωπά σας και νιώθω υπερηφάνεια. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων που υπηρετείτε εδώ. Είστε η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο χωρών και της κοινής υποχρέωσής μας να μεριμνούμε για διαρκή σταθερότητα στο νησί. Σας βεβαιώνω ότι η χώρα σας το αναγνωρίζει και δεν ξεχνά τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This