Οι γελοίες δικαιολογίες Πέτσα για το «ναυάγιο» με τον αριθμό εμβολίων συνεχίζονται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να κατηγορήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες

Must Read

Συνεχίζει να προβάλλει γελοίες δικαιολογίες, αποφεύγοντας την ουσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ως προς το «ναυάγιο» με τον αριθμό εμβολίων που υπάρχουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, υποχώρησε στη… δεύτερη γραμμή άμυνας μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι αστείοι ισχυρισμοί του ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε πει ότι θα εμβολίαζε 2.000.000 Έλληνες τον μήνα και οι οποίοι διαψεύστηκαν από τα ίδια του τα λεγόμενα.

Αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να κατηγορήσει τις φαρμακευτικές εταιρίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια, λέγοντας ότι, για να μπορέσει η κυβέρνηση να εμβολιάσει τον κόσμο, πρέπει να έχει τα… εμβόλια, «διότι τα εμβόλια δεν τα κατασκευάζει η ελληνική κυβέρνηση. Τα κατασκευάζουν συγκεκριμένες εταιρίες, οι οποίες παίρνουν την έγκριση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τους αντίστοιχους εθνικούς φορείς στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού».

Φυσικά, ο κ. Πέτσας δεν αναφέρεται στο πώς η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δικαίωμα να διαπραγματευτεί εκ μέρους της, αλλά και στο πώς αποφεύγει να προχωρήσει σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με εταιρίες εκτός αυτού του μηχανισμού. Αντιθέτως, επιμένει να μας διαβεβαιώνει για την επάρκεια των εμβολίων που θα υπάρξει όταν θα εγκριθούν και εκείνα των υπόλοιπων εταιριών.

Αυτό που έχει σημασία, είπε ο κ. Πέτσας, είναι «να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έτοιμο τον μηχανισμό, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και, όταν σιγά σιγά θα έχουμε περισσότερες δόσεις, να εμβολιάζουμε περισσότερους ανθρώπους». Ανέφερε, μάλιστα, ότι τον Ιανουάριο θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, αποφεύγοντας όμως να πει πότε θα ολοκληρωθεί και εάν αυτό θα γίνει εντός του αρχικού χρονικού πλαισίου που είχε προσδιοριστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This