Γιορτινός μποναμάς από την ΕΕ στην Τουρκία… Επιβράβευση των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της

Κάτι ήξερε ο Ερντογάν όταν έλεγε «εκείνοι οι οποίοι απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν»...

Must Read

Την ώρα που στην Ελλάδα γιορτάζαμε (με όποιον τρόπο) τα Χριστούγεννα, η Τουρκία πανηγύριζε για τη νέα χρηματοδότηση, με μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, από την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέκυψε στους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν και επέκτεινε μέχρι το 2022 τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση η Κομισιόν πανηγυρίζει μάλιστα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη μορφή μισθού–ζεστού χρήματος σε μετανάστες.

Δεν ήταν τυχαία προφανώς η δήλωση του Τούρκου Προέδρου το Σάββατο, ότι «εκείνοι οι οποίοι απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν».

Την ενέργεια της Κομισιόν να κρατήσει ανοιχτή την.. κάνουλα των χρημάτων στην Τουρκία παρά τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα, κατήγγειλε και ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση, απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Μόλις 10 ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια λιτή ανακοίνωση στις 23 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι επεκτείνει μέχρι το 2022 χρηματοδότηση προς την Τουρκία, σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η έλλειψη συντονισμού και σοβαρής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής αφήνουν την Τουρκία να εργαλειοποιεί μετανάστες και να συνεχίζει τις απειλές και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This