Τετάρτη 4/8/2021

Αχτσιόγλου: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζουν σε μια μέγγενη»

«Επιμένουμε να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση»

«Oι εικόνες της ακροδεξιάς βίας στις ΗΠΑ είναι ευτελιστικές για τη δημοκρατία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον «Alpha 98,9», προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αλλά με ένοπλους ακροδεξιούς που έχουν μίσος για τη δημοκρατία».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «έχουμε δει τέτοιες ακροδεξιές πρακτικές και στη χώρα μας, δεν είναι φαινόμενο μόνο στις ΗΠΑ», μάλιστα «όχι περιθωριοποιημένοι πολιτικοί, αλλά κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης, έχουν εκφράσει τέτοιες αντιλήψεις,για παράδειγμα την ανάγκη να μην υπάρξει ποτέ ξανά η αριστερά στη χώρα ή να υποστηρίζουμε τις πολιτικές του Τραμπ». Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «τα αντανακλαστικά μας πρέπεινα είναι ενεργοποιημένα, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών, σε όλη την υφήλιο».

Για την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας σημείωσε ότι «θα επιταχύνει τις σκληρές αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί η ΝΔ στην αγορά εργασίαςεδώ και πολύ καιρό», ενώ «υποστηρίζει ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης». Θα προχωρήσει, επισήμανε, «σε ένα μοντέλο το οποίο μειώνει το εισόδημα των πολιτών και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις υπογράμμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «επήλθε μία σοβαρή μείωση της τάξης του 70% -από 400.000 που παραλάβαμε σε περίπου 120.00-, αλλά ο κ. Βρούτσης, που είπε με θρασύ ύφος διάφοραψέματακαιέταζε ότι θα τις εκκαθαρίσει όλες μέσα σε ελάχιστους μήνες, τις τριπλασίασε και σήμερα έχουμε πάλι πάνω από 360.000 εκκρεμείς συντάξεις».

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ότι «εκπέμπουν SOS» γιατί «εδώ και μήνες ζουν σε μια μέγγενη» όπου «πιέζονται από τη σώρευση χρεών και από την έλλειψη ρευστότητας». Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, «έχει προτείνει και επιμένει, να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «να υπάρξει ένα γενναίο σχήμα ρύθμισης των οφειλών, με κούρεμαοφειλής, αυτό είναι προϋπόθεση επιβίωσης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ