Επικίνδυνα ανενημέρωτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το εμβόλιο

Κακή αρχή για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη

Must Read

Αρνητικό κρίνεται το ξεκίνημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος απαντώντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ ώστε να υπάρχει νέα συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών, έδειξε απόλυτη άγνοια για τα τεκταινόμενα.

Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ πρότεινε συγκεκριμένα: «η χώρα να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός σε κάθε χώρα της ΕΕ. Πρωτοβουλία «που πρέπει να αναληφθεί τώρα, δεν ευοδωθεί, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ, με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο, πρέπει να υπάρξει επαρκής αριθμός δόσεων για να προστατευθεί ο πληθυσμός».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και εκτός πραγματικότητας. Ο κ. Ταραντίλης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να είναι καλύτερα ενημερωμένος, ώστε οι τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα ύστερα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι ακριβείς» και τόνισε ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος (ο Τσίπρας)».

Φυσικά στην δήλωση του ο κύριος Τσίπρας μίλησε για μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας με τις φαρμακευτικές εφόσον δεν ευοδοθεί η πρωτοβουλία που πρότεινε εντός ΕΕ. Ζήτησε παρέμβαση της Ελλάδας σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να ενεργοποιηθούν οι αγορές βιομηχανίες και να επιταχυνθεί η παραγωγή του εμβολίου. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε έκανε την πρόταση για αυτοτελή διαπραγμάτευση η οποία είναι απόλυτα σωστή και ταυτίζεται με την πρόταση που έχουμε κάνει εδώ και μήνες.

Γερμανικός εθνικισμός του φαρμάκου κόντρα στην πολιτική της ΕΕ – Εμείς που έχουμε και μέσον δεν θα πάρουμε έξτρα εμβόλια;

Το σημαντικότερο λοιπόν είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα. Δεν έχει ενημερωθεί ο κύριος Ταραντίλης ότι η Γερμανία έχει ήδη κάνει μεμονωμένες συμφωνίες με φαρμακευτικές για το εμβόλιο; Δεν έχει ενημερωθεί ότι η Ουγγαρία, επίσης μελών της ΕΕ, έχει παραγγείλει ακόμα και το ρωσικό εμβόλιο; Σε ποιο πλανήτη ζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Μάλλον ζει στην χώρα του «ότι πει η Γερμανία»!

Και ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν τόλμησε να πάει ένα βήμα παραπάνω και να προτείνει αυτό που είχαμε προτείνει ξεκάθαρα εμείς, όταν έγινε γνωστή η παράλληλη συμφωνία της Γερμανίας με την παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου:

Τα αντικειμενικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επιδιωχθεί μονομερής συμφωνία. Και γιατί μπορούμε και διότι η πρώτη δόση των εμβολίων λόγω των χαμηλών δεικτών θνητότητας που εμφανίζει η Ελλάδα φθάνει μόνο για 150.000 πολίτες και γιατί από ό,τι φαίνεται -όπως βλέπουμε και στην Ευρώπη- το lockdown θα είναι παρατεταμένο. Ώρα για δράση λοιπόν. Η κυβέρνηση μας εξέπληξε θετικά με την αποτελεσματικότητα της στην διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας. Ώρα να το πράξει και στο δεύτερο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This