Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Τώρα θυμήθηκε η κ. Αγγελοπούλου τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του ’21!

Η «μπουρλοτιέρισσα» Γιάννα που πήγε να κάψει και το άλσος της Φιλοθέης με τα πυροτεχνήματα από τη δεξίωσή της

Στο μήνυμα της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που δημοσιοποιήθηκε με την έναρξη του έτους εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αλγεινή εντύπωση έκανε -ακόμη μια φορά- η απουσία έστω και μιας λέξης για την Εκκλησία και τα όσα προσέφερε στον ξεσηκωμό του Γένους!

Η έμμεση απάντηση στη Γιάννα Αγγελοπούλου ήρθε με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος και αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας την 1η Ιανουαρίου. Σε αυτή την εγκύκλιο τα «καρφιά» έδιναν και έπαιρναν, αναφέροντας εκτενώς τόσο την προσφορά της Εκκλησίας, αλλά και το μήνυμα ότι «η Ελληνική Επανάσταση ήταν επανάσταση εθνική και Θρησκευτική».

Φυσικά δεν είναι το πρώτο σοβαρότατο ατόπημα της Γιάννας… Η οποία βάζει μπουρλότο στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, έτσι όπως πήγε να μπουρλοτιάσει και το άλσος της Φιλοθέης με τα πυροτεχνήματα από την δεξίωσή της στις 14 Αυγούστου του 2004 (τότε ήταν πρόεδρος του «Αθήνα 2004»).

Η συνάντηση της Γιάννας με τον Αρχιεπίσκοπο

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν η Γιάννα πήρε τα… πανάκριβα τακουνάκια της και πήγε στην Αρχιεπισκοπή να συναντήσει τον Ιερώνυμο και να συζητήσουν τώρα, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η ένταξη του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία για την επέτειο των 200 χρόνων στο εθνικό ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων. Που τόσο καιρό όμως σνόμπαρε η Αγγελοπούλου και οι πολιτικοί προϊστάμενοι!
Αποφασίστηκε επίσης ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει ενεργά σε μια από τις εμβληματικές δράσεις της Επιτροπής, το διεθνές Forum «Η Ελλάδα το 2040» με αντικείμενο τη χαρτογράφηση της πορείας της χώρας στο μέλλον. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς με στόχο την οργάνωση και την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Να δούμε πότε θα καταλάβουν εκεί στην περιβόητη Επιτροπή ότι οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και δεν μπορεί κανένας να τους χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει την μωροφιλοδοξία του ή άλλους σκοπούς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ