Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΕ λέει ότι θα μας στηρίξει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, αν το ζητήσουμε

Θέλει και «εποικοδομητική συμπεριφορά» της Τουρκίας

Η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν στο επίκεντρο ερώτησης προς τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, ο οποίος επεσήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει «εποικοδομητική συμπεριφορά» απέναντι στα κράτη-μέλη της ΕΕ και τόνισε την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη», σημείωσε ο Στάνο.

Για στήριξη της ΕΕ «εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται σ’ αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη. Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ