Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ιερώνυμου: «Εξωφρενικές και προκλητικές οι δηλώσεις του για το Ισλάμ»

Νωρίς θυμήθηκαν να «θιχτούν» οι Τούρκοι από μια δήλωση που έγινε στις 14 Ιανουαρίου

Δεν έχασε την ευκαιρία η Τουρκία να εξαπολύσει μύδρους κατά της Ελλάδας με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ. Το τουρκικό ΥΠΕΞ τις χαρακτηρίζει «εξωφρενικές» και «προκλητικές», λέγοντας μάλιστα ότι οι κύριοι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι «τέτοιες κακοήθεις ιδέες»! Η Άγκυρα συνδέει μάλιστα το θέμα και με τις διερευνητικές επαφές.

Διαβάστε ακόμα: Απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις Μουφτείες Ξάνθης και Διδυμότειχου για τις δηλώσεις Ιερώνυμου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε έντονα τις εξωφρενικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Στις παγκόσμιες πανδημικές συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, είναι λυπηρό να μιλούν για την ιερή μας θρησκεία, ενώ όλοι πρέπει να προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή το ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη σπέρνουν σπόρους διαφωνίας σε κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει επιτύχει η Ισλαμοφοβία. Οι κύριοι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες για το Ισλάμ.

Είναι γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή που οι προκαταρκτικές προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες είναι επίσης σημαντικές και ήταν ένα ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ