Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ιερώνυμου: «Εξωφρενικές και προκλητικές οι δηλώσεις του για το Ισλάμ»

Νωρίς θυμήθηκαν να «θιχτούν» οι Τούρκοι από μια δήλωση που έγινε στις 14 Ιανουαρίου

Must Read

Δεν έχασε την ευκαιρία η Τουρκία να εξαπολύσει μύδρους κατά της Ελλάδας με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ. Το τουρκικό ΥΠΕΞ τις χαρακτηρίζει «εξωφρενικές» και «προκλητικές», λέγοντας μάλιστα ότι οι κύριοι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι «τέτοιες κακοήθεις ιδέες»! Η Άγκυρα συνδέει μάλιστα το θέμα και με τις διερευνητικές επαφές.

Διαβάστε ακόμα: Απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις Μουφτείες Ξάνθης και Διδυμότειχου για τις δηλώσεις Ιερώνυμου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε έντονα τις εξωφρενικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Στις παγκόσμιες πανδημικές συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, είναι λυπηρό να μιλούν για την ιερή μας θρησκεία, ενώ όλοι πρέπει να προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή το ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη σπέρνουν σπόρους διαφωνίας σε κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει επιτύχει η Ισλαμοφοβία. Οι κύριοι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες για το Ισλάμ.

Είναι γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή που οι προκαταρκτικές προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες είναι επίσης σημαντικές και ήταν ένα ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This