Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Προκαλεί «Μακεδόνας» βουλευτής στην Αλβανία!

Άλλη μια... επιτυχία της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ήταν τέτοιες μέρες πριν δυο χρόνια που στην Αθήνα πραγματοποιούνταν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία, με τον ελληνικό λαό να εκδηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στο έγκλημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Όσο και αν συγκεκριμένοι κύκλοι επιχείρησαν και επιχειρούν να την εμφανίσουν σαν «επιτυχία», το τι ακριβώς συμβαίνει με τους γείτονες αποδεικνύεται και μέσω… Αλβανίας!

Εκεί ο Βασίλι Στεριόβσκι είναι πρόεδρος του «Μακεδονικού Κόμματος» και βουλευτής. Βγήκε λοιπόν στην εκπομπή «Τοπ Στόρι» του αλβανικού καναλιού Top Chanel και με θράσος μίλησε για «αρνητές του μακεδονικού λαού», ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν ο Τίτο που εφηύρε το «μακεδονικό έθνος» το 1944, αλλά ότι υπάρχουν ιταλικά, βουλγαρικά και γαλλικά… ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι «από το 1923 ο πληθυσμός της ακριτικής περιοχής μεταξύ Αλβανίας και Μακεδονίας παρακάλεσε τους Μακεδόνες, αν και σε εκείνη την περίοδο δεν έχουμε κράτος της Μακεδονίας»!

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πάντως ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Η ιστορική παραχάραξη σε όλο της το μεγαλείο. Και χρήζει ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους, αφού στην Αλβανία υπάρχει κόμμα που χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονικό»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ