Τουρκική λύσσα για τα 12ν.μ. στο Ιόνιο και προειδοποίηση: «Έχουμε ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο»

«Υπενθύμιση» της τουρκικής «θέσης» για το Αιγαίο με αφορμή την ψήφιση της επέκτασης στα 12ν.μ στο Ιόνιο

Must Read

Τρώγονται με τα πάντα στην Τουρκία και βγάζουν ανακοινώσεις σαν να είναι… χαρτοπόλεμος. Αυτή τη φορά η Άγκυρα ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η Ελλάδα διατηρεί «το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων και στις άλλες περιοχές της επικράτειας» και ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι έσπευσε να «ξεκαθαρίσει» τη θέση της Τουρκίας σε ότι αφορά το Αιγαίο.

Ο Ακσόι τόνισε ότι η ελληνική επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στο Αιγαίο, στο οποίο «η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος από την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια που φτάνει στα νότια της πελοποννησιακής χερσονήσου, δεν επηρεάζει καθόλου το Αιγαίο.

Η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Η θέση της Τουρκίας ότι τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και την πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα τόσο της Τουρκίας όσο και τρίτων χωρών, είναι γνωστή από όλα τα μέρη.

Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This