Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Σαμαρά: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία»

Υπό την ομηρία του Σαμαρά...

«Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή», με την οποία ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιλογών του στα εθνικά θέματα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό υπό κηδεμονία» και κάνει λόγο για «παλινωδίες, κενό στρατηγικής και διαρκή κυβερνητική κακοφωνία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Σαμαράς με τη σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία.

Τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ