O Ν. Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε το ρημαγμένο Athenaeum και «λύγισε» μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής

«Tο ωδείο απώλεσε ιστορικά αρχεία και έργα τέχνης που είναι αναντικατάστατα»

Must Read

Επιθεώρησε τις ζημιές που υπέστη από αγνώστους το κτίριο της οδού Αδριανού 3, όπου στεγάζεται το Ωδείο και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, και συγκινήθηκε.

Οι άγνωστοι δράστες, όπως έγραψε το newsbreak.gr, λεηλάτησαν το κέντρο και κατέστρεψαν μουσικά όργανα και εξοπλισμό. «Όσα εγκληματικά συνέβησαν στο Athenaeum δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Πέρα από τις πολύ σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη το ωδείο και την αποκαρδιωτική εικόνα που αντίκρισα και ο ίδιος κατά την επίσκεψή μου, το ωδείο απώλεσε και ιστορικά αρχεία, μουσικά όργανα και έργα τέχνης που δυστυχώς είναι αναντικατάστατα», δήλωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, που δεν πίστευε στα μάτια του, αφού οι καταστροφές είναι μεγάλες και απαιτούν πολλά χρήματα.

Να σημειωθεί ότι το Athenaeum ιδρύθηκε το 1974 και είναι αυτό που καθιέρωσε τον μουσικό διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1977.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This