Τρίτη 27/7/2021

O Ν. Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε το ρημαγμένο Athenaeum και «λύγισε» μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής

«Tο ωδείο απώλεσε ιστορικά αρχεία και έργα τέχνης που είναι αναντικατάστατα»

Επιθεώρησε τις ζημιές που υπέστη από αγνώστους το κτίριο της οδού Αδριανού 3, όπου στεγάζεται το Ωδείο και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, και συγκινήθηκε.

Οι άγνωστοι δράστες, όπως έγραψε το newsbreak.gr, λεηλάτησαν το κέντρο και κατέστρεψαν μουσικά όργανα και εξοπλισμό. «Όσα εγκληματικά συνέβησαν στο Athenaeum δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Πέρα από τις πολύ σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη το ωδείο και την αποκαρδιωτική εικόνα που αντίκρισα και ο ίδιος κατά την επίσκεψή μου, το ωδείο απώλεσε και ιστορικά αρχεία, μουσικά όργανα και έργα τέχνης που δυστυχώς είναι αναντικατάστατα», δήλωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, που δεν πίστευε στα μάτια του, αφού οι καταστροφές είναι μεγάλες και απαιτούν πολλά χρήματα.

Να σημειωθεί ότι το Athenaeum ιδρύθηκε το 1974 και είναι αυτό που καθιέρωσε τον μουσικό διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1977.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ