Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Το Ωδείο Athenaeum στο έλεος καταληψιών που επί 20 ολόκληρες ημέρες επιδίδονταν σε βανδαλισμούς!

Ό,τι δεν μπορούσαν ή δεν πρόλαβαν να το κλέψουν, φρόντισαν να το καταστρέψουν

Σαν τις ορδές των Βανδάλων εισέβαλε μια ομάδα αγνώστων στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum που συστεγάζονται σε κτίριο επί της Αδριανού 3, στην Πλάκα!

Οι εισβολείς εκμεταλλεύτηκαν την ερημιά που επικρατεί λόγω lockdown, έκαναν κατάληψη και επιδόθηκαν επί 20 ημέρες σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφέςΟι καταληψίες έκοψαν τις σιδεριές του παραθύρου και μπήκαν στο κτίριο, όπου άδειασαν βιβλιοθήκες, γραφεία, το λογιστήριο, έκλεψαν όσα μουσικά όργανα μπορούσαν να μεταφέρουν και κατέστρεψαν ολοσχερώς ό,τι δεν μπορούσαν να αρπάξουν και συγκεκριμένα τους υπολογιστές, το τηλεφωνικό κέντρο, γλυπτά, φωτιστικά, πίνακες, τρία σετ ντραμς, ένα βιολοντσέλο, ένα κοντραμπάσο, μια άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα Επίσης, έσπασαν ένα σετ μεγάλων κρουστών που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αρπάξουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων.

Διέλυσαν σωληνώσεις και ψέκασαν με πυροσβεστήρες

Μάλιστα, ήταν τέτοια η μανία τους, που διέλυσαν ακόμα και τις σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης, τις τουαλέτες, μέχρι και τις γραμμές των καλωδίων ρεύματος! Οι βάνδαλοι κορύφωσαν το πρωτοφανές παραλήρημα παράνοιας, όταν ψέκασαν με πυροσβεστήρες όχι μόνο όλους τους χώρους του τριώροφου κτιρίου, αλλά ακόμη και μέσα στα 18 πιάνα!

Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, οι υπεύθυνοι του χώρου στον οποίο φοιτούν 200 σπουδαστές, εργάζονται νυχθημερόν για να αποκαταστήσουν τις βασικές υποδομές, ώστε να διεξαχθούν υποτυπωδώς οι εξετάσεις για τα διπλώματα μέσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο.

  • Δείτε φωτογραφίες από τα… κατορθώματα των βανδάλων:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ