Τσαβούσογλου: «Θετικό κλίμα στις διερευνητικές… Η Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις»!

Ό,τι συζητήθηκε στις προηγούμενες 60 επαφές, συζητήθηκε και στην 61η, είπε ο Τούρκος

Must Read

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ιρλανδό ΥΠΕΞ, ρωτήθηκε σχετικά με τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αρχικά είπε ότι οι επαφές έγιναν σε θετικό κλίμα, αλλά στη συνέχεια δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει τις… προκλήσεις.

«Οι ‘συμβουλευτικές συνομιλίες’, γνωστές και ως ‘διερευνητικές συνομιλίες’, οι οποίες δεν διεξήχθησαν για πέντε χρόνια, πραγματοποιήθηκαν στη Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα. Σε αυτήν τη συνάντηση, μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, οι αντιπροσωπείες μας συναντήθηκαν. Οι φίλοι μας, μας είπαν αργότερα, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ θετικό περιβάλλον», είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε λέγοντας πως ότι συζητήθηκε στις προηγούμενες 60 επαφές, συζητήθηκε και στην 61η: «Οι φίλοι μας εξέτασαν τα θέματα που συζητήθηκαν στους προηγούμενους 60 γύρους. Ό, τι συζητήθηκε προηγουμένως, συζητήθηκε επίσης σε αυτήν τη συνάντηση. Φυσικά, ένα ή όλα τα προβλήματα, δεν αναμένεται να επιλυθούν σε μια συνάντηση. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε ξανά και η φιλοξενία της επόμενης συνάντησης είναι στην Ελλάδα. Η ημερομηνία θα καθοριστεί το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, είναι επιθυμία μας να συνεχίσουμε».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμα ότι τα θέματα στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι δύο χώρες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. «Η διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτών θα είναι επωφελής, τουλάχιστον για την ένταση μεταξύ των δύο γειτόνων προς το παρόν και ίσως για την εξεύρεση μόνιμων λύσεων σε αυτά τα προβλήματα στο μέλλον».

Και αν πίστευε κάποιος ότι ο Τσαβούσογλου δεν θα έλεγε και τα γνωστά περί ελληνικών προκλήσεων, κακώς. Είπε μάλιστα, ότι είναι και έτοιμη η τουρκική πλευρά να συναντήσει την ελληνική:

«Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχουν κι άλλοι μηχανισμοί. Για παράδειγμα, επανάληψη της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης με συναντήσεις μεταξύ στρατιωτών. Στο κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε στο παρελθόν, προβλέφθηκαν επίσης πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συναντηθούμε. Με τον Νίκο Δένδια και όπως έχει κάνει ο Πρόεδρός μας και στο παρελθόν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε ξανά. Αρκεί να μπορούμε κάνουμε αμοιβαία θετικά βήματα. Φυσικά, η Ελλάδα πρέπει επίσης να εγκαταλείψει τις προκλήσεις, για τις οποίες έδωσα μερικά παραδείγματα κατά την επίσκεψή μου στην ΕΕ και στις σημερινές συνομιλίες. Αυτές δεν βοηθά κανέναν. Πρέπει να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This