Πέπλο μυστηρίου… Τι δεν απάντησε ο Ν. Δένδιας για τις «κόκκινες γραμμές» των διερευνητικών

Στρατιωτική άσκηση-μήνυμα με την Κύπρο

Must Read

Οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, βρίσκονται σε εξέλιξη, με το επόμενο ραντεβού των δύο αντιπροσωπειών, να γίνει σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία, αλλά σύμφωνα με διαρροές, η συνάντηση αναμένεται πριν από την 25η Μαρτίου, που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η οποία πλέον δεν θα έχει κάποιο καθοριστικό ρόλο, όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εφόσον έχουμε καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Η Τουρκία, αυτό που ήθελε να πετύχει το κατάφερε. Ακύρωσε κάθε σκέψη για κυρώσεις από την ΕΕ. Τώρα τι κέρδισε η Αθήνα από την επανεκκίνηση των διερευνητικών, αυτό αγνοείται.

Πάντως ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο euronews, θεωρεί ότι οι διερευνητικές δεν είναι το μεγάλο βήμα: «Το σημαντικό είναι ότι επαναλήφθησαν. Τώρα ήταν μια πρώτη συνάντηση. Καταλαβαίνω ότι ήταν μια συνάντηση να ξαναβρεθούμε. Θα δούμε από πού πηγαίνουμε από εκεί. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Στην ερώτηση, αν υπάρχουν και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές στη διαδικασία των διερευνητικών, ο κ Δένδιας, δεν έδωσε τέτοια απάντηση, που θα βοηθούσε να γίνει κατανοητό, ένα μέρος των συζητήσεων που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη: «Ας μην ορίσουμε ένα επιχείρημα από τις ‘κόκκινες γραμμές’ και ας προσπαθήσουμε να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Εξάλλου, η Τουρκία αποφάσισε ότι η διπλωματία των κανονιοφόρων δεν οδηγεί σε τίποτα»

Στρατιωτική άσκηση-μήνυμα με την Κύπρο

Την ίδια ημέρα, που μετά από πέντε χρόνια, επανεκκινούσαν οι διερευνητικές στην Κωνσταντινούπολη (25 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου εντός ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και μονάδων της Διοικήσεως Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και άσκηση Έρευνας – Διάσωσης με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ-02/21».

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, τα Παράκτια Περιπολικά (ΠΠ) ΤΣΟΜΑΚΗΣ, ΠΠ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ένα Ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης και της άσκησης, τα οποία σχεδιάστηκαν και συντονίστηκαν από το ΓΕΕΦ, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This