«Επίθεση» της αντιπολίτευσης στον υφ. Παιδείας: «Κάθε μέρα που περνά οι μάσκες πέφτουν»

«Επικαλέστηκε το σώμα που, όπως είπε, υπήρχε κατά τη διάρκεια της χούντας στα πανεπιστήμια»

Must Read

Μια φράση του υφυπουργού Παιδείας ήταν αρκετή ώστε να σηκωθεί χθες επικοινωνιακός κουρνιαχτός. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Συρίγος, προκειμένου να υποστηρίξει τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπενθύμισε σε διαδικτυακή συζήτηση ότι «από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις».

Η αναφορά του πυροδότησε αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι «η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών», προσθέτοντας ότι «μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «στα μαύρα χρόνια της χούντας λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο “διέπρεπε” στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών».

Σε ανάλογο ύφος και το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε: «O υφυπουργός Παιδείας έκανε έναν επικίνδυνο παραλληλισμό: Επικαλέστηκε το σώμα που, όπως είπε, υπήρχε κατά τη διάρκεια της χούντας στα πανεπιστήμια για να δικαιολογήσει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την οποία εισηγείται η κυβέρνησή του. Αναρωτιόμασταν πώς την εμπνεύστηκαν. Τώρα η απορία μας λύθηκε. Τι απαντά ο κ. Μητσοτάκης σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις; Τις υιοθετεί; Κάθε μέρα που περνά οι μάσκες πέφτουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This