Τετάρτη 28/7/2021

Η ανήθικη υπόσχεση του Μητσοτάκη στον Ζάεφ για εμβόλια στην ελίτ των Σκοπίων!

Έλληνες που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια προβλέπουν ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ»

Μυστική υπόσχεση για την παροχή μικρού αριθμού εμβολίων στα Σκόπια έχει δώσει εδώ και πολλούς μήνες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ!

Η υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί. Με αποτέλεσμα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, να διαμαρτύρεται έντονα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σκοπιανός Πρόεδρος θέτει ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

Έλληνες, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στα Σκόπια, προβλέπουν ότι η υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη θα εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ» για τα συμφέροντα της χώρας μας λόγω της οργής της τοπικής κοινής γνώμης.

Γιατί τα λίγα εμβόλια που θα δοθούν (όποτε δοθούν) δεν θα καλύψουν φυσικά τον πληθυσμό, αλλά μόνο τα μέλη της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ και λίγους εκλεκτούς του. Όπως, δηλαδή, έγινε και στην Αθήνα με τους εμβολιασμούς κρατικών αξιωματούχων μέχρι που το Μαξίμου συνειδητοποίησε την προσβολή στους πολίτες και τη ζημιά στην εικόνα του κ. Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμβολιάστηκε στα μέσα Ιανουαρίου και δήλωσε ότι η χώρα του έλαβε μόλις 975 δόσεις εμβολίων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ράμα ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια δεν ήταν από την Ελλάδα, αν και συμπλήρωσε ότι «δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω τη χώρα προέλευσης». Όποιος θέλει, τον πιστεύει…

Η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη σίγουρα δεν είναι ηθική και μάλλον δεν είναι ούτε νόμιμη. Γιατί δεν έχει δικαίωμα να στερεί ούτε ένα εμβόλιο από έναν νέο, μεσήλικα ή ηλικιωμένο Έλληνα, για να το δώσει στον κάθε κ. Ζάεφ (μόλις 46 ετών) και την ελίτ των Σκοπίων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ