Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής: «Εμπάργκο όπλων άμεσα στην Τουρκία» (video)

«Να μην παραδοθούν τα υποβρύχια στην Τουρκία ακόμα και αν χρειασθεί να πληρώσει πρόστιμο η Γερμανία»

Must Read

Για τις διαρκείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και τη διείσδυση των «γκρίζων λύκων» στη Γερμανία μίλησε στο OPEN η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και βουλευτής των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ, η οποία ζήτησε εμπάργκο όπλων άμεσα στην Τουρκία από Γερμανία και Ευρώπη.

Το θέμα του εμπάργκο πώλησης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία έφεραν την Παρασκευή στη γερμανική Βουλή οι Πράσινοι. H Αριστερά (Die Linke) ζητά από την Άγκελα Μέρκελ να μην παραδώσει τα έξι υποβρύχια της «Κλάσης 214» της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, ακόμα και εάν χρειασθεί να πληρώσει πρόστιμο η Γερμανία.

Η Αριστερά ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση την επιβολή ενός γενικού εμπάργκο όπλων για την Τουρκία που θα αφορά ακόμη και προϊόντα και τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην ανάπτυξη μιας τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας. Επιπλέον, ζητείται από τη γερμανική κυβέρνηση να μην «μπλοκάρει» στην ΕΕ την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Το αίτημά της είναι παρόμοιο με αυτό που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση επίσημα στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η γερμανική κυβέρνηση το είχε απορρίψει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This