Πέμπτη 29/7/2021

Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής: «Εμπάργκο όπλων άμεσα στην Τουρκία» (video)

«Να μην παραδοθούν τα υποβρύχια στην Τουρκία ακόμα και αν χρειασθεί να πληρώσει πρόστιμο η Γερμανία»

Για τις διαρκείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και τη διείσδυση των «γκρίζων λύκων» στη Γερμανία μίλησε στο OPEN η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και βουλευτής των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ, η οποία ζήτησε εμπάργκο όπλων άμεσα στην Τουρκία από Γερμανία και Ευρώπη.

Το θέμα του εμπάργκο πώλησης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία έφεραν την Παρασκευή στη γερμανική Βουλή οι Πράσινοι. H Αριστερά (Die Linke) ζητά από την Άγκελα Μέρκελ να μην παραδώσει τα έξι υποβρύχια της «Κλάσης 214» της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, ακόμα και εάν χρειασθεί να πληρώσει πρόστιμο η Γερμανία.

Η Αριστερά ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση την επιβολή ενός γενικού εμπάργκο όπλων για την Τουρκία που θα αφορά ακόμη και προϊόντα και τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην ανάπτυξη μιας τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας. Επιπλέον, ζητείται από τη γερμανική κυβέρνηση να μην «μπλοκάρει» στην ΕΕ την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Το αίτημά της είναι παρόμοιο με αυτό που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση επίσημα στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η γερμανική κυβέρνηση το είχε απορρίψει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ