Πέμπτη 29/7/2021

Ταξιδιωτικός «διάδρομος» Ελλάδας-Ισραήλ για τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί;

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ τη Δευτέρα δεν ειναι άσχετη με το θέμα

Το Ισραήλ και η Ελλάδα διαπραγματεύονται ένα τουριστικό σύμφωνο για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού των χωρών, επιτρέποντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ των κρατών, σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν πιστοποίηση που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί και δεν θα χρειάζεται να ελεγχθούν για τον ιό πριν από την αναχώρηση ή μετά την άφιξη ή να περάσουν οποιαδήποτε στιγμή σε καραντίνα.

Οι δύο χώρες ελπίζουν ότι μέχρις ότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάσει στο Ισραήλ την προσεχή Δευτέρα, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και οι δύο ηγέτες θα είναι σε θέση να το ανακοινώσουν. Ο υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας θα ακολουθήσουν τον Κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι Ισραηλινοί που θα έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, επιβεβαίωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. «Ελπίζουμε ότι ένα από τα πράγματα που συζητούνται θα είναι η Ελλάδα να δεχτεί τα πιστοποιητικά του Ισραήλ για τους εμβολιασμούς, το οποίο θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς να επισκεφθούν την Ελλάδα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Θα επέτρεπε επίσης στους Έλληνες εμβολιασμένους πολίτες να επισκέπτονται το Ισραήλ.

Η συμφωνία, εάν υπογραφεί, δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αμέσως, καθώς το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου εξακολουθεί να εξετάζεται, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για τη θέσπιση παρόμοιων συμφωνιών με τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κύπρο, τη Γεωργία και τις Σεϋχέλλες, ανέφερε το Ynet. Ωστόσο, σύμφωνα με το Walla, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει ακόμα το σχέδιο.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 8 Φεβρουαρίου στην Κύπρο και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ