Χαμός: Πολίτες κυνήγησαν υπουργό στον Έβρο! Του έριξαν αυγά και καφέδες!

Και αγρότες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή Μηταράκη στην Εγνατία!

Must Read

Ξεσηκωμός στον Έβρο εδώ και καιρό, μετά την απόφαση κυβέρνησης και… πετυχημένου υπουργού Μηταράκη, να δημιουργήσουν νέα δομή μεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.
Και ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ακυρώσει την επίσκεψη (φοβούμενος το γιουχάισμα του κόσμου), με αιφνιδιαστική απόφαση επισκέφτηκε τον Έβρο!
Ο υπουργός έφτασε στην Ορεστιάδα για να συναντηθεί στο Δημαρχείο με την Επιτροπή Αγώνα και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Το Δημαρχείο και η γύρω περιοχή είναι κυριολεκτικά «αστακός», με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ, προκειμένου να προστατεύσουν τον αρμόδιο υπουργό. Εδώ και ώρα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία και δεν κρύβει την δυσφορία του για τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

Λίγο νωρίτερα, στον κόμβο Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, αγρότες των Φερών από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή του Νότη Μηταράκη, αλλά η Τροχαία και η αστυνομία που είχε έντονη παρουσία, δεν το επέτρεψε. Έτσι ακολούθησαν και αυτοί την διαδρομή του υπουργού για την Ορεστιάδα, και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλει να κάνει η Κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Με συνθήματα όπως «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ τον Πέτσα σου και μπρος», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» εκατοντάδες Εβρίτες εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του… πετυχημένου και της κυβέρνησής του.

Όταν ο Υπουργός έφευγε με κατεύθυνση το ΚΥΤ Φυλακίου, για να έχει σειρά συναντήσεων μες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι πολίτες άρχισαν να πετούν αντικείμενα, προς το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την «Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή της 7ης Ταξιαρχίας» που καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση αναφέροντας:

«Η Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή της 7ης Ταξιαρχίας δηλώνει την αντίθεσή της στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής φύλαξης μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδος.
Ο Έβρος έχει δώσει και με το παραπάνω στην υπόθεση του μεταναστευτικού.
Ο Έβρος πρέπει να βάλει φραγμό στα σχέδια για τη δημιουργία νέας δομής.
Ως Επιτροπή Αγώνα στηρίζουμε και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Ορεστιάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This