Σάββατο 8/5/2021

Χαμός: Πολίτες κυνήγησαν υπουργό στον Έβρο! Του έριξαν αυγά και καφέδες!

Και αγρότες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή Μηταράκη στην Εγνατία!

Ξεσηκωμός στον Έβρο εδώ και καιρό, μετά την απόφαση κυβέρνησης και… πετυχημένου υπουργού Μηταράκη, να δημιουργήσουν νέα δομή μεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.
Και ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ακυρώσει την επίσκεψη (φοβούμενος το γιουχάισμα του κόσμου), με αιφνιδιαστική απόφαση επισκέφτηκε τον Έβρο!
Ο υπουργός έφτασε στην Ορεστιάδα για να συναντηθεί στο Δημαρχείο με την Επιτροπή Αγώνα και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Το Δημαρχείο και η γύρω περιοχή είναι κυριολεκτικά «αστακός», με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ, προκειμένου να προστατεύσουν τον αρμόδιο υπουργό. Εδώ και ώρα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία και δεν κρύβει την δυσφορία του για τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

Λίγο νωρίτερα, στον κόμβο Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, αγρότες των Φερών από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή του Νότη Μηταράκη, αλλά η Τροχαία και η αστυνομία που είχε έντονη παρουσία, δεν το επέτρεψε. Έτσι ακολούθησαν και αυτοί την διαδρομή του υπουργού για την Ορεστιάδα, και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλει να κάνει η Κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Με συνθήματα όπως «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ τον Πέτσα σου και μπρος», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» εκατοντάδες Εβρίτες εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του… πετυχημένου και της κυβέρνησής του.

Όταν ο Υπουργός έφευγε με κατεύθυνση το ΚΥΤ Φυλακίου, για να έχει σειρά συναντήσεων μες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι πολίτες άρχισαν να πετούν αντικείμενα, προς το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την «Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή της 7ης Ταξιαρχίας» που καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση αναφέροντας:

«Η Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή της 7ης Ταξιαρχίας δηλώνει την αντίθεσή της στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής φύλαξης μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδος.
Ο Έβρος έχει δώσει και με το παραπάνω στην υπόθεση του μεταναστευτικού.
Ο Έβρος πρέπει να βάλει φραγμό στα σχέδια για τη δημιουργία νέας δομής.
Ως Επιτροπή Αγώνα στηρίζουμε και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Ορεστιάδα».

Posted by Focus ston Evro on Monday, February 8, 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ