Αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη: «Αντί για συγγνώμη, είπε ψέματα για το κορωνογλέντι στην Ικαρία και όχι μόνο»

«Η αλαζονεία του είναι τελικά παθολογική και δε κρύβεται ακόμη και όταν προσπαθεί να υποδυθεί τον μεταμελημένο, αφού αρνήθηκε να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη!»

Must Read

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας αλλά ότι έχει χάσει την επαφή του με τη πραγματικότητα. Με τις αγωνίες, την απόγνωση και τα προβλήματα των πολιτών».

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε για άλλη μια φορά στη τηλεόραση μπας και μαζέψει τα ασυμμάζευτα της συμπεριφοράς του. Για άλλη μια φορά όμως τα έκανε χειρότερα».

Ακολούθως καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «η αλαζονεία του είναι τελικά παθολογική και δε κρύβεται ακόμη και όταν προσπαθεί να υποδυθεί τον μεταμελημένο, αφού αρνήθηκε να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη! Για δεύτερη φορά μετά την Πάρνηθα, οι επικοινωνιολόγοι του τον έβαλαν να πει πως «δεν θα επαναληφθεί». Αμέσως μετά όμως δεν άντεξε. Τα έβαλε με την αντιπολίτευση και μίλησε για «σύντομο γεύμα ενός τετάρτου» σε μια κουραστική περιοδεία στην Ικαρία. Για κακή του τύχη, βέβαια, αυτόπτες μάρτυρες ήδη τον διαψεύδουν για το κορωνογλέντι που που κράτησε επί ‘τουλάχιστον μιάμιση ώρα’».

Γενικεύοντας την κριτική υποστηρίζει ότι «κατά τα άλλα, μετά από 3 μήνες περιοριστικών μέτρων και λίγο πριν το τρίτο lockdown, ακούσαμε για άλλη μια φορά πόσο καλός είναι ο ίδιος και πόσο ανεύθυνοι οι πολίτες που έκαναν κατάχρηση μηνυμάτων. Δεν φταίει το καθημερινό χάος συνωστισμού στα ΜΜΜ, δεν φταίει ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς μαζικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών, με αποτέλεσμα την έκρηξη κρουσμάτων. Δεν φταίει ότι έχουν αφήσει τον κορωνοϊό να θερίζει στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και του πήρε έναν χρόνο να το παραδεχτεί. Δεν φταίει ότι δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο γιατρό στο ΕΣΥ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει σοκαριστικά πως «δεν μπορούμε να γεννήσουμε εντατικολόγους».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «κάπου εκεί τελείωσε το θράσος και άρχισαν τα ψέματα. Όπως ότι φθάνουμε τους 500.000 εμβολιασμούς, ενώ μόλις 100.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις».

ΜέΡΑ25: «Ούτε η Ικαρία ήταν το μοναδικό σας σφάλμα… ούτε το νέο μνημόνιο είναι εκτός συζήτησης»

Επικρίσεις κατά του Πρωθυπουργού για την συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και ιδιαίτερα όσα είπε για το θέμα της Ικαρίας, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όχι Κε Πρωθυπουργέ δεν κάνετε κάτι καλά, για την ακρίβεια δεν κάνετε τίποτα και γι‘ αυτό ούτε η Ικαρία ήταν το μοναδικό σας σφάλμα, αλλά απλώς ήταν το μόνο που δεν μπόρεσαν οι φιλικοί σας ΣΚΑΙ να μαζέψουν, ούτε το νέο μνημόνιο είναι εκτός συζήτησης. Το έχετε ήδη συμφωνήσει και απλώς περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε και αυτή την επίθεση σε βάρος των πολλών και πιο αδύναμων συμπολιτών μας». 

ΚΚΕ: «Κυβέρνηση και ΕΕ αντιμετωπίζουν την πανδημία ως «χρυσή ευκαιρία» για τους λίγους»

«Το βασικό πολιτικό στοιχείο της συνέντευξης Μητσοτάκη δεν ήταν ούτε το τράβηγμα στα αυτιά των υπουργών του, ούτε τα ‘φαουλ’ της Ικαρίας, ούτε τα χιλιοειπωμένα κλισέ για τη διαχείριση της πανδημίας, που έχουν καταρρεύσει παταγωδώς. Ούτε φυσικά η εναπόθεση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ‘καλούς μας συμμάχους’. Το βασικό στοιχείο, που χαρακτήριζε τη συνέντευξη από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν η ομολογία ότι η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, αντιμετωπίζουν την πανδημία ως μια χρυσή ‘ευκαιρία’, που είναι όμως ευκαιρία για τους λίγους κι όχι για τις ανάγκες των πολλών», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη.

«Αποτελεί ευκαιρία για πιο φτηνή, ευέλικτη εργασία, ευκαιρία για νέα δώρα προς το κεφάλαιο, ευκαιρία για νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις – με το μανδύα του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού – ευκαιρία για περισσότερη καταστολή κι αυταρχισμό» προσθέτει το ΚΚΕ στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας: «Γι’ αυτό και η οργάνωση της λαϊκής πάλης αφορά τόσο το “‘σήμερα’, για να μείνει ο λαός υγιής και δυνατός, όσο και την ‘επόμενη μέρα’».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This