Η Βούλτεψη θεωρεί ότι τα συνθήματα των ακριτών κατά του Μηταράκη είναι… ποινικά αδικήματα

Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΥΤ Έβρου

Must Read

Απειλές κατά των κατοίκων του Έβρου εξαπέλυσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η οποία ενοχλήθηκε από τα συνθήματά τους κατά του Νότη Μηταράκη και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και έκανε λόγο για… ποινικά αδικήματα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τα χαρακτήρισε… επικίνδυνα, ξεχνώντας ότι το πραγματικά επικίνδυνο, εθνικά και κοινωνικά, ήταν η πρόθεση του υπουργείου να δημιουργηθεί κλειστή δομή στον Έβρο. Κάτι που παραδέχτηκε η ίδια, λέγοντας ότι η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθεί κλειστή δομή καταγραφής μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά αφού οι πολίτες αντιδρούν το θέμα θα επανεξεταστεί.

Επιχείρησε, μάλιστα, παρά το ότι καταδίκασε τα συνθήματα των πολιτών του Έβρου, να πείσει ότι η κυβέρνηση εισακούει τις αντιδράσεις των πολιτών και ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία σημείωσε ότι η λαϊκή γνώμη και η αντίδραση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση και γι’ αυτό «όπως καταλαβαίνει» θα ληφθούν και νέες αποφάσεις. Το γεγονός ότι αυτές οι «νέες αποφάσεις» είναι το αποτέλεσμα της πάνδημης κινητοποίησης των ακριτών μας, τους οποίους ο πολιτικός της προϊστάμενος Νότης Μηταράκης επέλεξε να μην ακούει επί μήνες έμεινε ασχολίαστο.

Η κυρία Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι οι ροές μεταναστών πλέον είναι σχεδόν μηδενικές, παρά το ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση και επέλεξε να δώσει βάρος στη μετεγκατάσταση 60 ανηλίκων για τη Γαλλία, λες και το πρόβλημα με το Μεταναστευτικό μπορεί να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο διψήφιων αριθμών.

Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΥΤ Έβρου

Μαλλιά κουβάρια έγιναν πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξωφρενική απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας μόνιμης δομής φιλοξενίας μεταναστών, δυναμικότητας 1.500 ατόμων, στο Φυλάκιο Έβρου!

Βουλευτές της περιοχής, όπως η Αναστασία Γκαρά, αλλά και τοπικά στελέχη όχι μόνο δήλωσαν με όλους τους τρόπους την αντίθεσή τους για τη δομή, αλλά δικαιολόγησαν τις άγριες διαθέσεις με τις οποίες οι κάτοικοι υποδέχθηκαν πριν από λίγες μέρες τον ανεκδιήγητο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος φυγαδεύτηκε από την περιοχή κακήν κακώς.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου καταφέρεται εναντίον όσων συμμερίστηκαν τις οργισμένες αντιδράσεις, σχολιάζοντας στο διαδίκτυο: «Δεν είναι δίκαιες και αιτιολογημένες οι κραυγές “αλήτες, προδότες πολιτικοί”, “να μην μπει τίποτα λαθραίο”, “Αθήνα γαμ…η, ο Εβρος δεν πεθαίνει”, “εθνικό έγκλημα”, “η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες”… και άλλα ρατσιστικά, ξενοφοβικά, ακροδεξιά, απαράδεκτα, όχι μόνο ως προς τις αξίες της Αριστεράς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο».

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και υιοθετεί μερικώς τις τοπικές αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβερνητική πολιτική να δηλητηριάσει τις τοπικές κοινωνίες και να εκθέσει περαιτέρω τη χώρα. Με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα επιδιώκουμε συλλογικές και μακροπρόθεσμες λύσεις στο Προσφυγικό και καταπολέμηση των αιτίων που το γεννούν».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This