O ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στη «σέντρα» τον πρόεδρο της ΕΡΤ για τη διπλή λογοκρισία και απειλεί με εμπάργκο!

Καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του και να προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση

Must Read

Την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, ζήτησε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει για τη λογοκρισία που επέβαλε το κρατικό κανάλι τόσο στο πρωθυπουργικό ναυάγιο της Ικαρίας όσο και στη δημοσιογραφική κάλυψη στο σκάνδαλο του αποπεμφθέντος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αφήνει εμμέσως να φανεί ότι θα επιβάλει και πάλι εμπάργκο, απέχοντας από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι με σημείωμα εκ της διευθύνσεως, όπως καταγγέλθηκε, στην πρώτη περίπτωση απαγορεύτηκε η αναμετάδοση εικόνας από το «ανέμελο» γλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, ενώ στη δεύτερη υποδείχθηκε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες του καταγγελλόμενου ως βιαστή σκηνοθέτη, στις οποίες απαθανατίστηκε ευτυχής με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και το περιχαρές πρωθυπουργικό ζεύγος.

Δήθεν προβοκάτσια

Σε σχετική ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου σημειώνει: «Εδώ και τρεις ημέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν προβοκάτσια και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για να μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κυρία Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη».

Προσθέτει ακόμα: «Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλει την πρωτοφανή λογοκρισία και τη μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων». Και τονίζει ότι την ώρα αυτή «τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας, όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται. Επειδή χθες ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This