Άδωνις σε Τσίπρα: Ψέματα όσα είπατε για το Ελληνικό

Must Read

Τον Αλέξη Τσίπρα προ(σ)σκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη βουλή, να πει ξεκάθαρα σε ποιο σημείο η νυν κυβέρνηση εξυπηρετεί τον επενδυτή, όσον αφορά το Ελληνικό, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Αναλυτικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

«Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση . Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε. Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών. Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα.

Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε.
Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Όσα είπατε για το ελληνικό ήταν όλα ψέματα».

Για την Θάνου είπε:

«Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη.

Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές.

Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία και να δείξετε ότι κάτι διδαχθήκατε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κύριε Τσίπρα πηγαίνετε καλύτερα για διακοπές».

Η πλάκα του Γεραπετρίτη στον Τσίπρα

Ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην πρόβλεψη του Τσίπρα πως το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα αποτύχει, είπε: «Επιτρέψτε μου ένα ευφυολόγημα κύριε Τσίπρα. Κρατώ την πρόβλεψή σας ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. Εύχομαι να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με αυτό που είπατε προεκλογικά πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάσετε τις εκλογές».

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πιο σοβαρά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «το να υποστηρίζετε πως μια εκλογική νίκη οφείλεται στην ας πούμε παρέμβαση των ΜΜΕ συνιστά αθέμιτο πατερναλισμό που υποβαθμίζει βαθύτατα τους έλληνες πολίτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This