«Ελευθέρας» για εμβολιασμένους Ισραηλινούς στην Κύπρο – Συμμετοχή στις δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου

Αντιστοίχως, όταν φτάσει σε υψηλά επίπεδα και ο εμβολιασμός στην Κύπρο, οι μετακινήσεις στις δύο χώρες θα είναι ελεύθερες

Must Read

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας και τον υφυπουργό Τουρισμού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι δύο χώρες συμφώνησαν μεταξύ των αρμοδίων αρχών των δύο χωρών όπως από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, στους οποίους έχει χορηγηθεί εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν θα υποβάλλονται σε PCR τεστ για να ταξιδέψουν στην Κύπρο ούτε θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό.

«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συζητήσαμε θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και την πρόταση του Ισραήλ σε σχέση με το “Πράσινο Διαβατήριο” ενόψει και της επανέναρξης της ελεύθερης διακίνησης. Προς τον σκοπό αυτό, είμαι ευτυχής να πληροφορήσω ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των αρμοδίων αρχών των χωρών μας στη βάση της οποίας από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό. Ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό για τη νέα θεραπεία για τον Covid-19 που αναπτύσσεται στο Ichilov Medical Center του Τελ Αβίβ, έχοντας υπόψη ότι οι αρμόδιες αρχές μας έχουν συμφωνήσει η Κύπρος να πάρει μέρος στις κλινικές δοκιμές», σημειώνει ο Ν. Αναστασιάδης σε ανάρτησή του.

Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι επαναβεβαιώνονται η εξαίρετη συνεργασία, αλλά και οι συνέργειες που έχουν εγκαθιδρυθεί τόσο διμερώς όσο και πολυμερώς, ενώ θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας, κυρίως σε έργα όπως ο αγωγός EastMed και ο Eurasia interconnector.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις και τόνισε ότι η μορφή της επιδιωκόμενης λύσης είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This